fbpx

Noutati in terapia Orthokine pentru combaterea artrozei gleznei

Please select a featured image for your post

Conform unor studii elaborate de cercetatorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu varsta peste 50 de ani au manifestari radiologice de artroza. In Romania, 200.000 de tineri intre 25 si 45 de ani sunt afectati de dureri si dizabilitati ale articulatiilor si nu mai putin de 1% din populatia tarii noastre sufera de artroza la nivelul gleznei, afectiune a carei incidenta a crescut alarmant in ultima vreme. Terapia Orthokine – lansata in Romania de compania Chiesi – reprezinta tratamentul personalizat al artrozei, metoda inovatoare ce are la baza proteine obtinute din sangele pacientului, fara niciun adaos de substante straine organismului.

Creata si utilizata inca din 1997 in Germania, cu peste 280.000 de injectari pana in prezent, metoda Orthokine si-a demonstrat siguranta si eficacitatea prin numeroase studii clinice. In cei 14 ani care s-au scurs de la descoperirea ei, au beneficiat de aceasta terapie pacienti din tara de origine precum si din Austria, Spania, Olanda, Cehia, Slovacia, Elvetia, Marea Britanie, China, etc. Incepand din 2009, Orthokine a tratat cu succes, si in Romania, cateva sute de cazuri de artroza la genunchi si sold, iar din primavara acestui an, terapia este disponibila si pentru tratarea gleznei.

Citeste si:  "Orice schimbare in rutina copilului poate indica o problema de sanatate mentala"

Ce este si cum se manifesta artroza?

Artroza este o afectiune in care cartilajul ce protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza. Predispozitia genetica, obezitatea, munca fizica intensa, varsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, skiul sau tenisul sunt factori importanti ce determina aparitia si dezvoltarea acestei afectiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate si umflaturi, iar principalele consecinte sunt slabiciunea musculara si reducerea mobilitatii.

Articulatiile cel mai frecvent afectate de artroza sunt cele de la genunchi si sold. In ultimii ani insa a crescut simtitor incidenta artrozei la nivelul gleznei; debutul bolii are loc in jurul varstei de 45 de ani, atingand segmentul de populatie activa. Un risc major este intalnit in cazul persoanelor ale caror meserii implica solicitare fizica, ridicare sau transport de incarcaturi grele, expunere la vibratii sau o perioada prelungita de lucru in picioare, in pozitii incomode sau nenaturale. De asemenea, traumatismele la nivelul gleznei duc, in timp, la aparitia artrozei acestei articulatii. Tratamentele locale cunoscute si utilizate pentru artroza gleznei sunt cele medicamentoase, pe baza de corticosteroizi (cu multe efecte adverse neplacute) sau kinetoterapia.

Acum, terapia Orthokine vine cu o solutie moderna si inovatoare de tratare a artrozei gleznei. Avand la baza descoperirile ortopediei moleculare, metoda Orthokine ajuta la tratarea cauzelor biologice ale artrozei si consta intr-un procedeu foarte simplu de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, din sangele pacientului. Acesta este recoltat din brat, cu ajutorul unei seringi special prevazute cu microsfere de sticla, apoi se incubeaza 6-9 ore, dupa care se centrifugheaza. Prezenta microsferelor determina celulele sangelui sa sintetizeze cantitati mari de proteine cu rol antiinflamator si de regenerare. Serul obtinut prin acest procedeu se injecteaza aceluiasi pacient, la nivelul articulatiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei.

Citeste si:  Bananele sunt alimentul ideal

O sesiune de tratament presupune 6 injectii Orthokine, timp de 6 saptamani, cate una pe saptamana, rezultatele mentinandu-se pana la 2 ani, in functie de raspunsul individual al organismului la tratament.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.