Ortopedia pediatrica, recunoscuta in mod oficial ca specialitate distincta

Please select a featured image for your post

Material realizat de biolog Rodica Popescu.

„Anul trecut, activitatea asociatiei noastre s-a axat in special pe stradania de a convinge autoritatile ca profesam intr-o specialitate distincta, cu probleme complexe, nuantate si bine definite. Eforturile noastre au fost in cele din urma incununate de succes, ortopedia pediatrica fiind recunoscuta in mod oficial”, a afirmat prof. dr. Gheorghe Burnei in deschiderea congresului.

Citeste si:  Meningita pneumococica poate fi prevenita prin vaccinare

Urmatoarele directii pe care le va urma activitatea asociatiei vizeaza cresterea calitatii actului medical si imbunatatirea conditiilor de lucru, pentru a veni in ajutorul medicilor si pacientilor deopotriva.

„ARTOP va milita insistent si coordonat ca unitatile, sectiile si compartimentele medicale din Romania, in specificul carora sunt si abordarile de traumatologie si ortopedie pediatrica sa nu mai fie lipsite de mijloace tehnice si echipamente obligatorii pentru diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientilor. Ne gandim la o dotare minimala, decenta si in consonanta cu standardele internationale, cu cele necesare pentru tratarea fracturilor, afectiuni atat de frecvente in copilarie. Trebuie sa gandim si sa aplicam in acest sens un adevarat program national”, a declarat presedintele asociatiei.

Citeste si:  Dieta alcalina: beneficii si alimente recomandate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.