Stiati ca exista stadii diferite ale afectiunilor gingivale?

Gingivita este un proces inflamator al gingiilor si se manifesta prin sangerari provocate mai ales in timpul periajului dentar. Daca este tratata corect, gingivita este o boala reversibila; in caz contrar, aceasta poate evolua inspre paradontita cronica.

Parodontita cronica are doua stadii: parodontita cronica superficiala si parodontita cronica profunda. In primul stadiu, procesul inflamator penetreaza gingia, iar sangerarile se agraveaza, observandu-se prezenta unei cantitati din ce in ce mai mari de sange in pasta de dinti in timpul periajului. Uneori, tesutul gingival incepe sa se retraga.

Citeste si:  Durerile cronice de coloana ar putea fi tratate cu ajutorul celulelor susa

Paradontita cronica profunda este cauzata de prezenta continua a bacteriilor ce determina progresia procesului inflamator inspre radacinile dentare, asociata cu distrugerea ireversibila a structurilor ce fixau dintii in oasele maxilare. In acest caz, gingiile sunt rosii si sangereaza chiar in lispa unor stimuli, se observa retractia marcata a tesutului gingival, dintii au un aspect foarte lung in locul in care tesutul gingival s-a retras de pe suprafata acestora si se misca in alveola. Conform ultimelor statistici, parodontitele marginale duc la pierderea mai multor dinti decat cariile dentare.

Citeste si:  Ceaiul fierbinte agraveaza raceala

„Un periaj gingivo-dentar corect nu determina sangerarea gingivala. Daca aveti oricare dintre simptomele prezentate, fie ca observati o urma de sangerare atunci cand va periati sau folositi ata dentara, fie ca tesutul gingival se retrage si expune o suprafata mai mare a dintelui, nu trebuie sa le ignorati, ci trebuie sa vizitati un medic dentist care va poate oferi o schema de tratament adecvata”, explica Dr. Cinel Malita.

Citeste si:  Epilarea cu ceara fierbinte duce la aparitia varicelor

Pentru afectiunile gingivale, indiferent de stadiu, a fost creata gama parodontax* – Nr. 1 in Romania pentru ingrijirea gingiilor (conform AC Nielsen, vanzari 2009, Total Romania, segmentul „ingrijirea gingiilor”). Aceasta include pastele de dinti parodontax* Classic, parodontax* Fluoride, parodontax* Gentle Whitening; periuta de dinti parodontax* cu peri extra-moi; apa de gura parodontax* pentru utilizare zilnica si noua apa de gura parodontax* Extra pentru ingrijire temporara intensiva, in doua variante, cu si fara alcool.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.