Un nou tratament ofera sperante impotriva cancerului hepatic

Oamenii de stiinta din Melbourne lucreaza la o noua metoda de a trata cancerul, care se anunta a oferi o sansa la viata pacientilor cu cancer hepatic. Tratamentul inovator se bazeaza pe radio-terapia selectiva interna (RTSI), care este realizata in paralel cu chimioterapia.

Peste 100 de pacienti diagnosticati cu cancer hepatic neoperabil au fost pana acum tratati cu RTSI, rezultatele fiind impresionante. Procedura presupune ca un numar de sfere radioactive minuscule – avand diametrul de trei ori mai mic decat al unui fir de par uman – sa fie injectate intr-o artera din apropierea vintrelor. Apoi, sferele se localizeaza in ficat emitand o doza de radiatii pentru o perioada de cateva zile, ceea ce duce la micsorarea tumorii.

Citeste si:  Grasimile pot slabi sistemul imunitar

Una dintre participantele la studiu, suferind de cancer hepatic incurabil, este acum vindecata, in opinia oncologului Peter Gibbs, de la Spitalul Regal din Melbourne. „Tumorile pacientei au disparut treptat, acum nemaiprezentand nicio tumora. Am convingerea ca este vindecata”, a declarat medicul pentru cotidianul The Herald Sun.

Acesta a adaugat ca la aproximativ 5% dintre pacienti tumorile au disparut complet, in timp ce in majoritatea cazurilor durata de viata a pacientilor a fost prelungita.

Citeste si:  Catina alba, un superfruct ce lupta cu obezitatea si efectele imbatranirii

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.