Alergii

Alergiile sunt o sensibilitate la ceva ce, in mod normal, este inofensiv- polenul unor copaci, ierburi si buruieni, mucegaiuri, praf, acarieni, animale. Daca ai o astfel de sensibilitate, organismul tau resimte acesti alergeni ca pe un dusman pe care trebuie sa il respinga. De aici reactiile clasice: stranut, mancarime, nas infundat, ochi aposi. Sa facem „inventarul”:
Conjunctivita
Inflamatie a conjunctivitei oculare. Se manifesta prin: mancarimi si roseata, lacrimare, senzatie de nisip in ochi, jena la lumina.
Rinita
Inflamatie a mucoasei nazale. Se manifesta prin: mancarimi de nas, stranut persistent, rinoree (nasul curge) sau, din contra, prin senzatia de nas infundat.
Urticarie
Manifestare alergica la nivelul pielii. Se manifesta prin: mici basicute si mancarime.
Eczema
Inflamatie a stratului superficial al pielii. Se manifesta prin: roseata, mici vezicule si mancarime.
Astm
Boala inflamatorie cronica. Se manifesta prin: dificultati de respiratie, tuse cronica, sufocare, respiratie suieratoare.
Alergia nu este o fatalitate, nu trebuie tratata toata viata. Uneori dispare de la sine dupa ani de rezistenta incapanatata la tratamente. Alteori ii vine de hac terapia. Pe de alta parte, medicii ne avertizeaza ca recidivele nu sunt excluse. Concluzia sanatoasa: sa previi, ca sa nu ai ce trata.

Citeste si:  Cand fumam cel mai des?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.