Alimente interzise in scoli

Produsele alimentare publicate de Ministerul Sanatatii pe site-ul institutiei nu vor mai fi comercializate in scoli si gradinite, potrivit recomandarilor specilistilor in nutritie.
Vor fi interzise si alimentele cu continut mare de zahar, grasimi si sare. De asemenea, cele care au un continut de peste 300 de kcal pe unitatea de vanzare, mai putin sandvisurile, care pot avea pana la 350 kcal.
Lista mai contine produse precum hamburgeri, pizza, preparate de patiserie, cartofi prajiti si mezeluri grase, deoarece au un continut mare de grasimi pe suta de grame.
Elevii nu vor mai putea cumpara de la magazinele din incinta scolilor nici chips-uri, covrigei, sticks-uri, snacks-uri, alune si seminte sarate, pentru ca acestea contin peste 1.5 grame de sare pe 100 de grame de produs.
De asemenea, vor fi interzise de la comercializare sortimentele de prajituri, bomboane, acadele si sucuri carbogazoase care au continut ridicat de zahar, dar si a alimentelor de tip vrac (varsate).
Forma finala a listei, care va deveni litera de lege printr-un ordin de lege al Ministerului Sanatatii, va fi stabilita in urma dezbaterii publice.
Lactatele, fructele si legumele au cale libera la comercializate.
Printre principalele tipuri de alimente care vor putea fi vandute fara restrictii se numara lactatele, fructele si legumele, deoarece aceatea se incadraza in limitele impuse.
Bauturile care vor putea fi comercializate fara restrictii sunt apa potabila imbuteliata, apa minerala imbuteliata si bauturile racoritoare din extract de fructe sau legume.

Citeste si:  Infertilitatea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.