Bebelusii sunt mult mai destepti decat crezi

Noi studii demonstreaza clar faptul ca bebelusii si copiii foarte mici stiu, observa, exploreaza, isi imagineaza si invata mult mai mult decat ne-am fi gandit vreodata ca este posibil. In multe feluri, ei sunt chiar mai destepti decat adultii.
Se pare ca micutii au o capacitate de-a dreptul uimitoare pentru a experimenta, a descoperi si a gandi, ceea ce ii ajuta sa invete despre obiectele si oamenii car eii inconjoara cu mai multa usurinta si eficienta decat s-a crezut anterior.
Prin urmare, trebuie sa incurajam bebelusii sa ramana curiosi si sa continue sa exploreze tot ceea ce ii inconjoara.La aceasta varsta, ei nu se concentreaza in mod special la parintii lor, ci la ceea ce fac ei si isi trag propriile concluzii. Bebelusii pot invata enorm de multe lucruri din obiecte simple precum castroane, blocuri, natura, etc. si simple interactiuni, care nu au nimic de-a face cu renumitele jucarii internationale, jocuri sau DVD-uri.
Asa ca, economisiti-va banii si permiteti-i copilului sa invete, nu in modul rigid in care parintii o fac, ci in modul experimental de care micutii au atat de multa nevoie.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa ii lasati pe ei singuri sa invete si sa se dezvolte.

Citeste si:  Cu boala shopping-ului nu-i de glumit!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.