Cartoful, tratamentul ideal pentru aciditatea gastrica

Please select a featured image for your post

Cartofii fierti, inabusiti sau copti sunt o sursa bogata de energie, datorita faptului ca aceste alimente contin glucide complexe de tip amidon, mentioneaza nutritionistii. „Cortoful scade si aciditatea gastrica, pentru ca are in compozitia lui anumite substante alcalinizante. Aceasta leguma este benefica pentru persoanele bolnave de ulcer”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Specialistul subliniaza ca este recomandat ca acest produs sa fie consumat zilnic intr-o cantitate care sa nu depaseasca maximum 200 de grame. Totodata, cartoful este bun si pentru bolnavii de diabet, atat de tip I cat si II, numai la indicatia medicului specialist, spun prof.dr.Mencinicopschi. Cartoful este bogat in vitamine precum C, K si B, dar contine si numerose minerale precum calciu, magneziu si zinc, sustin nutritionistii. Acestia mentioneaza ca acest aliment este foarte bogat in apa si de aceea este considerat un bun diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. „Persoanele care o anumita intoleranta la cereale sau chiar la paine pot recurge fara nici o problema la inlocuirea acestora cu preparate din cartofi, cu mentiunea sa nu fie prajiti. Atunci cand este preparat in grasimi atat vegetale cat si animale, cartoful se transforma intr-o adevarata bomba calorica pentru organism, pentru ca prin prajire apar substantele cancerigene”, precizeaza prof.dr. Mencinicopschi.
Cartofii fierti, inabusiti sau copti sunt o sursa bogata de energie, datorita faptului ca aceste alimente contin glucide complexe de tip amidon, mentioneaza nutritionistii. „Cortoful scade si aciditatea gastrica, pentru ca are in compozitia lui anumite substante alcalinizante. Aceasta leguma este benefica pentru persoanele bolnave de ulcer”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Specialistul subliniaza ca este recomandat ca acest produs sa fie consumat zilnic intr-o cantitate care sa nu depaseasca maximum 200 de grame. Totodata, cartoful este bun si pentru bolnavii de diabet, atat de tip I cat si II, numai la indicatia medicului specialist, spun prof.dr.Mencinicopschi. Cartoful este bogat in vitamine precum C, K si B, dar contine si numerose minerale precum calciu, magneziu si zinc, sustin nutritionistii. Acestia mentioneaza ca acest aliment este foarte bogat in apa si de aceea este considerat un bun diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. „Persoanele care o anumita intoleranta la cereale sau chiar la paine pot recurge fara nici o problema la inlocuirea acestora cu preparate din cartofi, cu mentiunea sa nu fie prajiti. Atunci cand este preparat in grasimi atat vegetale cat si animale, cartoful se transforma intr-o adevarata bomba calorica pentru organism, pentru ca prin prajire apar substantele cancerigene”, precizeaza prof.dr. Mencinicopschi.

Citeste si:  Unicul centru de tratament complet al glaucomului, inaugurat la Braila

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.