Cele mai comune alergii

Alergiile pot fi definite ca niste reactii ale organismului nostru atunci cand intra in contact cu un agent extern care nu poate fi recunoscut de sistemul imunitar.
Aceste alergii apar atunci cand organismul este slabit, iar sistemul imunitar nu mai poate face fata singur.
Alergiile nu trebuie confundate niciodata cu simptomele unei boli in evolutie sau deja instalata, pentru ca ele au manifestari specifice, in functie de tipul de alergen cu care organismul a intrat deja in contact.

Citeste si:  Sarcina - un moment unic in viata unei femei

Iata care sunt cele mai comune manifestari ale alergiilor:>/b>
– Stranut.
– Stari de voma.
– Eczeme la nivelul pielii.
– Sangerari nazale.
– Dureri de cap.

Iata care sunt cele mai comune si frecvente tipuri de alergii:

Alergiile la mancare sunt cele mai frecvente si sunt produse de componentele produselor alimentare, ori cele naturale, ori cele artificiale.
Simptomele alergiilor provocate de mancare sunt de regula usor de depistat: stari de voma, dureri de stomac, diaree si stari de balonare. Unele alimente pot provoca mancarimi sau aparitia eczemelor care au tendinta de a se extinde.
Produsele care provoaca cel mai des alergii sunt alunele, untul, laptele si pestele.

Citeste si:  Incontinenta

Alergii provocate de medicamente sunt printre cele mai periculoase tipuri de alergii. Aceste alergii sunt provocate de regula de penicilina, medicamentele pe baza de sulfat si desigur lista antibioticelor poate continua. Aceste alergii produc in mare parte rani la nivelul pielii, in cazuri foarte grave ajungandu-se chiar la soc anafilactic, care poate fi fatal.
Asadar, inainte de a incepe un tratament, consultati mai bine medicul pentru a va asigura ca nu sunteti alergica la vreunul din componentii tratamentului.

Citeste si:  Legumele si fructele aduc beneficii pacientilor cu boli renale

Alergiile provocate de praf sau de particulele din aer pot fi si ele destul de periculoase, daca nu sunt tratate si depistate la timp. In cele mai multe cazuri, manifestarile acestui tip de alergie se rezuma la stranut si mici iritatii la nivelul pielii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.