Consumul de cafea in timpul sarcinii

De foarte mult timp circula zvonul conform caruia cafeaua ar dauna copilului daca mamica consuma aceasta „licoare” in timpul sarcinii. Destul de fals daca stam sa ne luam dupa spusele specialistilor.
Studile efectuate vin sa contrazica in oarecare masura acest mit. Inca nu s-a stabilit o legatura intre consumul cafeina pe durata sarcinii si malformatiile congenitale.
Singurul efect care poate fi observat ar fi avortul spontan, dar asta la femeile care consuma sase cesti de cafea pe zi.
Concluzia specialistilor este aceea ca puteti consuma o ceasca de cafea dimineata. In acest mod, va puteti pastra vechiul obicei si satisface moftul, si nu veti risca nici sa afectati starea de sanatate a copilului pe care il purtati in pantece.
Acestea fiind spuse, putem concluziona faptul ca cel mai bine ar fi sa ne lasam indrumate de specialisti, si nu de gurile rele. In cazul in care sunteti intr-un fel sau altul dependenta de cafea si nu puteti sa renuntati la ea asa de usor, puteti urma sfaturl medicilor specialisti, si anume acela de a bea o ceasca de cafea dimineata devreme.
In ceea ce priveste taria cafelei pe care o consumati in timpul sarcinii, este de preferat sa fie una scazuta. Daca preferati o cafea cu o aroma puternica, atunci spre binele vostru, dar si al copilului vostru, alegeti sa beti o ceasca de cafea mai slaba, pentru a fii sigure ca nu afectati in nici un fel sanatatea copilului sau ca nu puneti in pericol sarcina.

Citeste si:  Mediafax: Centrii care controleaza pofta de mancare, descoperiti de cercetatorii britanici

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.