Cum iti dai seama ca ai ramas insarcinata?

Desi fiecare sarcina este diferita si simptomele difera de la o femeie la alta, exista cateva semne care te-ar putea lamuri daca esti sau nu insarcinata.

1.Ti-a intarziat menstruatia.
Acest lucru se poate intampla din mai multe cauze, nu numai o posibila sarcina. Stresul, discontinuitatea tratamentului contraceptiv, dereglarile hormonale sau o depresie pot fi si ele cauze ale intarzierii menstruatiei. Cu toate acestea, daca menstruatia ti-a intarziat mai mult de 7 zile, ar fi bine sa-ti iei cateva masuri de siguranta si sa-ti faci investigatii, pentru a vedea daca ai ramas sau nu insarcinata.

Citeste si:  Alcoolism

2.Sensibilitate in zona sanilor.
Durerile de san apar de obicei cu cateva zile inainte sa-si faca aparitia menstruatia. Daca au trecut mai mult de 5 zile de cand ti-a intarziat si inca acuzi o sensibilitate in zona sanilor, daca simti ca s-au marit sau observi ceva in neregula, mergi la medic sau fa-ti un test de sarcina.

3.Oboseala si stari de somnolenta.
Foarte multe femei se simt obosite pe perioada sarcinii, mai ales in primele trei luni de sarcina. Aceasta recatie a corpului se datoreaza starii de tranzitie pe care organismul o percepe. Nivelul de energie scade, oboseala se instaureaza, la fel si starile excesive de somnolenta.

Citeste si:  Vaccinarea, esentiala in tratamentul otitei medii

4.Urinare frecventa.
Presiunea pe care o vei simti si din cauza careia vei merge la toaleta foarte des se datoreaza ori unei posibile sarcini, ori din cauza unei infectii urinare, de care sa nu stii. In orice caz, se recomanda un control: atat urinar, cat si ginecologic.

5.Ai greturi.
Nici sa n-auzi de prajituri, de mancare sau de vreo aroma a unui parfum, ca imediat ti se face greata. Daca dintr-o data, mancarea care iti placea cel mai mult sau parfumul preferat iti provoaca greata, este clar..e posibil sa fi ramas insarcinata.
Inainte de a intra in panica, sau din contra, de a sari in sus de bucurie, iti recomand sa faci investigatii si vezi exact care este cauza intarzierii menstruatiei.

Citeste si:  O gena din creier ar putea fi cheia autismului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.