Cum tratam durerile de gat

Durerile de gat apar de obicei iarna, insa felul in care oscileaza temperatura poate provoca raceli si dureri in gat, mai ales daca nu ne protejam.
Cauzele durerilor de gat pot fi diverse: infectii, iritatii ale gatului, prezenta streptococilor, a bacteriilor sau a altor germeni patogeni. Alergenii din aer, gradul de poluare pot fi si ele cauze ale durerilor de gat, ale starilor de disconfort care pot afecta starea generala de sanatate daca nu sunt tratate corespunzator.
Cum putem trata durerile de gat?
In primul rand este recomandat sa faci o vizita la medicul de familie. Daca durerile de gat sunt periodice sau daca ai avut in precedent o infectie cu un steptococ sau mononucleoza este posibil sa fie necesara repetarea unor analize de control ( exsudat faringian sau cultura si identificare fungi din exsudat nazal ).
Durerile de gat le putem trata cu pastilele de gat, care calmeaza instant durerea. Cele care contin si un anestezic usor, au un efect mai rapid, dar nu de durata.
Spray-urile de gat au un efect instantaneu, calmand pe loc durerea.
Analgezicele ca ibuprofenul sau paracetamolul reduc inflamatiile si calmeaza durerile, fara a trata insa infectiile.
Tratamentele naturiste sunt si ele eficiente, avand rolul de calmant si emolient al durerilor.
Ceaiurile caldute sunt si ele recomandate. Evitati ceaiurile foarte reci sau foarte fierbinti, pentru ca va irita si mai mult gatul si caile respiratorii.
Leacurile babesti cum ar fi cartoful ras, imbibat in spirt si pus in zona gatului are un efect calmant, insa nu trateaza eventualele infectii.
Pe langa medicamente, trebuie sa acordati si o atentie mai deosebita felului in care va feriti de curent, frig sau alti factori care ar putea cauza durerile de gat.
Evitati baturile reci, inghetata ( cand este frig afara ) si incaperile unde umiditatea este crescuta, deoarece absorb cea mai mare cantitate de substante toxice.
La fel de mult trebuie sa eviti fumatul si alcoolul, cand apar durerile de gat. In cazul urmarii unui tratament, este categoric exclus consumul de alcool si tutun.

Citeste si:  Masti pentru sanatatea pielii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.