Descopera gustul deosebit si calitatile terapeutice ale mierii

Cunoscuta de mii de ani pentru proprietatile sale curative, mierea a fost redescoperita de oamenii de stiinta, fiind ideala pentru vindecarea afectiunilor de diverse tipuri.Virtutile mierii, alaturi de antioxidantii si agentii microbieni pe care îi contine, precum si textura sa fina sunt utilizate într-o gama divrersificata de produse (spary-uri nazale, siropuri, dar si alte preparate farmaceutice) menite sa trateze bolile. Alte ingrediente cu calitati purificatoare sunt propolisul (o substanta folosita de albine pentru a curata stupul) si polenul.Pe lânga calitatile sale nutritive si actiunea benefica asupra aparatului respirator, mierea este folosita si sub forma de cataplasma, asigurând vindecarea ranilor profunde. Studiile efectuate de catre specialisti au demonstrat ca eficacitatea acestui produs poate fi mai mare, în lupta împotriva unui germen multirezistent numit stafilococ auriu, decât cea a antibioticelor.Efectul antiseptic al mierii provine de la enzima cunoscuta sub numele de glucozoxidaza, produsa de albine. Aceasta enzima permite transformarea constanta a unor cantitati mici de zahar într-un antiseptic numit peroxid de oxigen.
Cunoscuta de mii de ani pentru proprietatile sale curative, mierea a fost redescoperita de oamenii de stiinta, fiind ideala pentru vindecarea afectiunilor de diverse tipuri.Virtutile mierii, alaturi de antioxidantii si agentii microbieni pe care îi contine, precum si textura sa fina sunt utilizate într-o gama divrersificata de produse (spary-uri nazale, siropuri, dar si alte preparate farmaceutice) menite sa trateze bolile. Alte ingrediente cu calitati purificatoare sunt propolisul (o substanta folosita de albine pentru a curata stupul) si polenul.Pe lânga calitatile sale nutritive si actiunea benefica asupra aparatului respirator, mierea este folosita si sub forma de cataplasma, asigurând vindecarea ranilor profunde. Studiile efectuate de catre specialisti au demonstrat ca eficacitatea acestui produs poate fi mai mare, în lupta împotriva unui germen multirezistent numit stafilococ auriu, decât cea a antibioticelor.Efectul antiseptic al mierii provine de la enzima cunoscuta sub numele de glucozoxidaza, produsa de albine. Aceasta enzima permite transformarea constanta a unor cantitati mici de zahar într-un antiseptic numit peroxid de oxigen.

Citeste si:  Construire incredere adolescenti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.