fbpx

Imunitate de fier

In acest sezon rece, este bine sa avem grija de organismul nostru, de alimentele pe care le consumam pentru a ne fortifica sistemul imunitar.
Din categoria fructe exotice va recomandam urmatoarele:
Nuca de cocos este foarte buna pentru organismul nostru, putand fi consumata in stare proaspata, sub forma de fulgi deshidratati, lapte sau ulei.
Fructul de mango este bun pentru consum daca are o consistenta moale la atingere si un miros parfumat. Mare atentie atunci cand le cumparati, sa fie coapte, altfel nu sunt bune de nici un fel.
Kiwi este bun atunci cand este moale la pipait.
Ananasul bun pentru consum este ceva mai tare la atingere si parfumat la miros.
Rodiile sunt coapte atunci cand scot un sunet metalic la alegere. Alegeti rodiile care au coaja fina, fara vanatai, taieturi sau urme de mucegai.
Din categoria legumelor va recomandam urmatoarele:
Morcovul este bogat in vitamine, minerale, acid folic si carbohidrati necesari organismului pentru a ne feri de raceli si gripa.
Proteinele necesare reconstructiei le putem lua din ciuperci, soia, legume cu pastai.
Guliile si sfecla sunt foarte bune pentru a fortifica organismul si pentru a-l ajuta sa lupte impotriva bolilor.
Varza, ridichiile, telina, patrunjelul, ceapa, si prazul sunt ingrediente delicioase si sunt surse importante de minerale, vitamine si fibre.
Frunzele de zarzavat, de nap si sfecla, urzicile tinere, spanacul si salata verde asigura atat eliminarea deseurilor din tesuturi, cat si aportul de calciu, magneziu, iod, fier, fosfor necesare proceselor matabolice si mentinerii integritatii tesuturilor.
Din categoria fructelor care se regasesc si la noi in tara, va recomandam urmatoarele:
Perele care au la baza numeroase elemente benefice intregului organism. Pe langa apa, celuloza, grasimi si clorofila, aceste fructe contin si componente importante pentru sanatate: saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu si fier, precum si vitaminele A, B si C. Perele au un efect revigorant in cazul asteniilor, amelioreaza starile febrile si calmeaza tusea.
Zmeura reprezinta un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, contine un nivel ridicat de vitamina C ( aproximativ 50 mg/ % ). Datorita proprietatilor sale, ea reprezinta un adevarat antiacid, reducand aciditatea de la nivelul stomacului.

Citeste si:  Autocunoasterea si autolimitarea
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.