Leacuri babesti pentru dereglarile hormonale

Amenoreea (lipsa prelungita a ciclului menstrual) se inlatura cu un amestec de pulberi din plante preparat din 50g seminte de marar, 50 g radacina de lemn dulce, 50 g seminte de chimen. Se amesteca pulberile si se tin intr-un borcan ermetic. Se iau cate 2 lingurite, de 3 ori pe zi, tinand pulberea sublingual, 15 minute, apoi inghitindu-se cu apa.
Dismonoreea (durerile menstruale) dispare cu ajutorul tincturii din pulbere de marar, cretisoara si traista ciobanului. Se iau cate 5 lingurite de pulbere de marar si traista ciobanului si 10 de cretisoara, se toarna peste ele, cat sa le acopere, alcool alimentar si se lasa la macerat 10 zile. Apoi se strecoara si se pune in sticlute inchise la culoare. Se ia cate o lingura, diluata intr-o cana cu apa, de 3 ori pe zi, inainte de masa, cel putin doua luni.
Nivelul scazut de progesteron se poate regla cu tinctura de coada soricelului, luand cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, timp de doua saptamani pe luna.
Reglarea activitatii hormonale se poate face si cu ajutorul pulberii de radacina de lemn dulce. Se tine sub limba cate o lingurita de pulbere, de 3 ori pe zi, timp de 10 minute, apoi se inghite cu apa.
Insuficienta ovariana e combatuta de ceaiul preparat dintr-un amestec din 100 g radacina de lemn dulce, 100 g sunatoare, 50 g sofran. Peste 2 lingurite de amestec de plante se toarna 150 ml apa clocotita si se lasa la infuzat,intr-un recipient acoperit, 10 minute. Se strecoara apoi si se beau 2 cani pe zi, 6 saptamani la rand.

Citeste si:  Anorexia si bulimia (partea I)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.