Premiul „Drepturilor Copilului”, acordat pentru prima dată în România

ÃŽn contextul unei vizibilităţi reduse a respectării ÅŸi apărării drepturilor copiilor la nivelul României, FederaÅ£ia OrganizaÅ£iilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alături de partenerii săi, ReprezentanÅ£a UNICEF în România, Ambasada FranÅ£ei, DelegaÅ£ia Wallonie – Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada ElveÅ£iei, FundaÅ£ia Parada ÅŸi OrganizaÅ£ia InternaÅ£ională a Francofoniei implementează în perioada septembrie 2011 – decembrie 2011, proiectul Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice, etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.

Citeste si:  Cum trebuie ingrijit parul deteriorat

În cadrul acestui proiect se va acorda, pentru prima dată în România, Premiul Drepturile Copilului unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora şi a contribuit la schimbarea vieţii copiilor.

ÃŽnscrierea candidaÅ£ilor ÅŸi jurizarea se va derula în perioada 1 noiembrie – 9 decembrie 2011, iar rezultatele vor fi făcute publice în timpul Galei Premiului pentru Drepturile Copilului, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2011. Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC-ului – www.fonpc.ro, unde candidaÅ£ii trebuie să completeze înscrierea online, ei având oportunitatea atât de a se autonominaliza, cât ÅŸi de a fi nominalizaÅ£i de către o altă persoană.

Citeste si:  Liceenii din Calarasi si Zalau accepta "ecOprovocarea"

Premiul Drepturilor Copilului este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulare de către câştigător prin oferirea atât a unui trofeu „Drepturile Copilului” cât şi a unui premiu în valoare de 1000 de euro.

Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC, declară: „Acordarea acestui premiu pentru prima dată în România este o deosebită onoare pentru FONPC, dar şi un semnal că recunoaşterea activităţilor în sfera promovării, monitorizării şi protecţiei drepturilor copilului nu a fost o prioritate pentru societatea română. Acest premiu este rezultatul parteneriatului dintre FONPC şi actorii naţionali şi internaţionali implicaţi în domeniul drepturilor copilului şi o oportunitate de a pune în evidenţă eforturile remarcabile pe care profesioniştii din România le-au avut de-a lungul anilor în vederea respectării drepturilor copilului pentru o mai bună dezvoltare a copilului”.

Citeste si:  Campania Zambeste Fara Masca-importanta igienei orale, derulata in august in cluburile Jezoo si Crush din Mamaia

Pentru mai multe informaţii în legătură cu acest subiect, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email mihaela.girleanu@fonpc.ro, telefon/ fax: 021/320 80 65, 021/326 84 58. Persoană de contact: Mihaela Gîrleanu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.