Premiul „Drepturilor Copilului”, acordat pentru prima dată în România

ÃŽn contextul unei vizibilităţi reduse a respectării ÅŸi apărării drepturilor copiilor la nivelul României, FederaÅ£ia OrganizaÅ£iilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alături de partenerii săi, ReprezentanÅ£a UNICEF în România, Ambasada FranÅ£ei, DelegaÅ£ia Wallonie – Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada ElveÅ£iei, FundaÅ£ia Parada ÅŸi OrganizaÅ£ia InternaÅ£ională a Francofoniei implementează în perioada septembrie 2011 – decembrie 2011, proiectul Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice, etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.

Citeste si:  Pentru a slabi, trebuie sa reduceti marimea vaselor din care mancati

În cadrul acestui proiect se va acorda, pentru prima dată în România, Premiul Drepturile Copilului unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora şi a contribuit la schimbarea vieţii copiilor.

ÃŽnscrierea candidaÅ£ilor ÅŸi jurizarea se va derula în perioada 1 noiembrie – 9 decembrie 2011, iar rezultatele vor fi făcute publice în timpul Galei Premiului pentru Drepturile Copilului, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2011. Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC-ului – www.fonpc.ro, unde candidaÅ£ii trebuie să completeze înscrierea online, ei având oportunitatea atât de a se autonominaliza, cât ÅŸi de a fi nominalizaÅ£i de către o altă persoană.

Citeste si:  Schizofrenia, boala detectabila prin rezonanta magnetica

Premiul Drepturilor Copilului este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulare de către câştigător prin oferirea atât a unui trofeu „Drepturile Copilului” cât şi a unui premiu în valoare de 1000 de euro.

Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC, declară: „Acordarea acestui premiu pentru prima dată în România este o deosebită onoare pentru FONPC, dar şi un semnal că recunoaşterea activităţilor în sfera promovării, monitorizării şi protecţiei drepturilor copilului nu a fost o prioritate pentru societatea română. Acest premiu este rezultatul parteneriatului dintre FONPC şi actorii naţionali şi internaţionali implicaţi în domeniul drepturilor copilului şi o oportunitate de a pune în evidenţă eforturile remarcabile pe care profesioniştii din România le-au avut de-a lungul anilor în vederea respectării drepturilor copilului pentru o mai bună dezvoltare a copilului”.

Citeste si:  Vara, o perioada mai delicata pentru femeile insarcinate

Pentru mai multe informaţii în legătură cu acest subiect, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email mihaela.girleanu@fonpc.ro, telefon/ fax: 021/320 80 65, 021/326 84 58. Persoană de contact: Mihaela Gîrleanu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.