fbpx

Prima luna de sarcina

Ce poate fi mai minunat pentru o femeie decat sa devina mamica? Ce poate fi mai minunat decat acele sentimente frumoase care cresc in sufletul unei femei odata cu burtica si cu copilasul care se dezvolta in pantecul ei?
Inca din prima luna de sarcina si pana in cea de-a noua, corpul femeii trece printr-o serie de schimbari, atat la nivel fizic cat si la nivel emotional. In aceasta perioada suntem mai sensibile, mai receptive la emotiile si trairile noastre si ale celor din jur, dar si mai pline de entuziasm si energii pozitive care parca stralucesc in jurul nostru ca razele soarelui intr-o zi calduroasa de vara.
Pentru acelea dintre voi care isi doresc si se pregatesc pentru o sarcina, ne-am gandit sa venim cu ceva de folos.
In prima luna de sarcina este foarte putin probabil sa simti ceva mai mult decat simple ameteli, stari de greata, sani sensibili la atingere si o stare continua de indispozitie, mai ales la primele ore ale diminetii.
Daca ai banuiala ca esti insarcinata cel mai bine este sa mergi la farmacie sau la medicul tau de familie pentru a efectua un test de sarcina.
Daca rezultatul este unul pozitiv si iti doreai acest lucru, nu putem decat sa te felicitam si sa te invatam ce trebuie sa faci mai departe in cele noua luni de sarcina pentru a-l ajuta pe cel mic sa se dezvolte sanatos.
Din momentul in care ai confirmarea ca esti insarcinata, iti recomandam sa renunti la miciile vicii si sa incetezi sa mai fumezi sau sa mai consumi alcool. De asemenea nu trebuie sa iei medicamente de capul tau, fara a cere parerea unui farmacist sau a unui medic nici macar pentru o simpla raceala. Nici remediile naturale nu sunt foarte sigure pana nu afli daca esti alergica sau nu la vreuna din plantele din compozitia lor.
In prima luna ai voie sa-ti continui exercitiile fizice, insa mai moderat, fara a depune foarte mult efort. Sporturile ca joggingul, snowboardul sau sporturile de performanta sunt insa total interzise.
Daca observi vreo scurgere sau vreo sangerare ciudata din vagin, nu ezita sa mergi la medic. Chiar daca nu este nimic grav, este mai bine sa previi orice posibile complicatii.

Citeste si:  Sforaitul si apneea de somn
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.