Pungile de sub ochi

Poate ca ai avut o noapte alba, poate ai petrecut prea mult sau poate nu te-ai odihnit cat trebuie.. Cert este ca te-ai ales cu niste pungi sub ochi de toata frumusetea si nu stii cum sa faci sa scapi de ele. Daca dupa mai multe ore de somn si odihna, ai ochii la fel de umflati, inseamna ca poate fi vorba de o problema medicala si ar fi bine sa mergi la medicul de familie pentru a vedea exact care este cauza pungilor de sub ochi.
Mare atentie si nu confunda pungile de sub ochi cu cearcanele. Cearcanele se situeaza in zona moale situata deasupra pometilor, in timp ce pungile de sub ochi se formeaza sub cearcane si apar sub forma unor edeme sau umflaturi.
Aceste pungi inestetice apar de obicei in cazul celor care consuma alcool, dar si din pricina drenarii deficitare a sistemului limfatic.
Din aceasta cauza, apa se acumuleaza in tesuturi, in mod treptat si se incarca de grasime, provocand in cele din urma o mica hernie de grasime.
Un tratament exact pentru a ameliora pungile de sub ochi nu exista, insa puteti preveni din timp aparitia lor, printr-un stil sanatos de viata. Este recomandat sa nu se consume sare mai deloc, sau in cantitati cat mai mici posibile.
Evita mancarurile foarte picante, sarate sau sucurile acidulate, pentru ca si ele pot determina aparitia pungilor de sub ochi.
Dimineata, cand te trezesti, aeriseste camera si aplica pe pungile de sub ochi comprese reci, pentru a stimula drenarea limfatica si pentru a elimina apa depusa in tesuturi.
In loc de compresele cu apa, poti aplica si comprese cu ceai de musetel sau salvie, care au un efect revigorant si regenerativ asupra pielei de la baza ochiului.
Seara, inainte de a merge la culcare, aeriseste bine camera in care vei dormi si spala-te pe fata cu apa rece. Iesi un pic pe balcon pentru a respira aer curat si pentru a-ti “aerisi” putin creierul inainte de culcare.
Daca simti ca ai nevoie de ajutorul unui specialist, iti recomand sa mergi la un kinetoterapeut, care sa-ti aplice un masaj in zona capului si mai ales in zona fetei pentru a detensiona zonele afectate de prezenta pungilor.

Citeste si:  Soia, un aliment complet

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.