Tehnici de redescoperire interioara

Yoga este cel mai vechi sistem de perfectionare si autocunoastere umana. El include atat o conceptie spirituala, cat si un set de metode practice de transformare interioara. Yoga nu este o religie, insa il poate apropia pe om foarte mult de latura sa spirituala. Practica yoga te poate ajuta la obtinerea echilibrului psihic, fizic si emotional, la dezvoltarea puterii de concentrare mentala si a vitalitatii. Fericirea si implinirea sunt date de modul in care ne traim viata, nu de ceea ce traim.
Yoga este arta de a trai in fiecare clipa a vietii, asa cum esti, acolo unde esti. Arta de a porni de la un singur punct din fiinta ta si a regasi apoi toata fiinta. Se spune ca yoga are atatea tehnici cate tipuri de oameni si probleme exista pe lume. Practica yoga te poate ajuta la obtinerea echilibrului psihic, fizic si emotional, la dezvoltarea puterii de concentrare mentala si a vitalitatii. Se recomanda o sedinta de yoga in fiecare zi, minim 30 minute.
Practica yoga are puterea de a schimba modul de viata, dar pastreaza in acelasi timp trasaturile esentiale de personalitate. Yoga reda bucuria speciala de a trai, de a te minuna de lucrurile simple care ne incojoara si dau tonus vietii noastre. Yoga reprezinta calea armoniei interioare si protejeaza mai bine sanatatea.
Aikido este calea armoniei si te ajuta sa intelegi Sinele. La nivel fizic, aikido este o arta martiala de autoaparare, in care se folosesc energia si forta adversarului pentru a o directiona impotriva acestuia si a face fata atacului. In plan psihologic si spiritual insa, aikido este ceva special, cu totul aparte. Exista tehnici de respiratie si metode de lucru cu propria energie interna, care ajuta foarte mult in viata de zi cu zi. Aikido te ajuta sa-ti intelegi propriul sine, sa te armonizezi atat cu interiorul tau, cat si cu exteriorul.
Tao reprezinta calea bunavointei, drumul. Tao inseamna calea naturii, calea vietii fara extreme. Chinezii spun ca Tao le cuprinde pe toate si nu poate fi explicat in cuvinte. Practicile Tao te ajuta sa transformi stresul in vitalitate, te ajuta sa-ti capeti echilibrul emotional si sa treci mai usor peste socurile zilnice ale vietii. In plan profesional, persoana care practica Tao devine mai eficienta si mai creativa, reusind sa gandeasca si sa simta cu inima.
Ritmul agitat al vietii cotidiene nu ne mai lasa timp pentru a ne gandi la noi. De obicei ne orientam spre interiorul nostru atunci cand apar evenimente tragice sau alte situatii cand simtim nevoia sa luam o pauza de la viata cotidiana.

Citeste si:  Scapa-l de complexe

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.