fbpx

Alimentatia iepurilor

Please select a featured image for your post

Iepurii mananca, in principiu, tot ce e vegetal, dar si altele pe langa. Ar manca el multe, dar nu trebuie sa-i dam tot ce i-ar placea. Nu are simtul masurii la mancat (ca si la facut pui), asa ca nu trebuie sa-l ghiftuim.

Daca din primavara pana-n toamna avem destule fructe si legume sa-i asiguram hrana, iarna ne vom orienta si catre hrana uscata, de la magazinele de profil, pe care trebuie sa i-o cautam cat mai naturala. Pentru stomacul iepurasului, e indicat sa-i dam cat mai des, chiar zilnic, fan (sau iarba verde), trifoi, lucerna. Apoi, sa-i asiguram apa prospata si cel mult 500 g de legume sau fructe. Iata ce mananca iepurii si ce nu trebuie sa manance.

Citeste si:  5 mituri false cu si despre sex anal

Mananca radacini si frunze de morcov, pastarnac, patrunjel, sfecla alba sau rosie, telina, ridichi. Mananca frunze de salata, loboda, stevie. Fasole verde si mazare cu pastai cu tot, dovlecei, gulii, castraveti, ardei grasi, seminte de floarea soarelui, alune de padure (nu arahide!). Dintre fructe, iepurele poate sa manance mere, prune, caise, capsuni, mure, pere, zmeura, cirese, struguri.

Citeste si:  Redimensionarea unei poze

Ca sa-si utilizeze dintii din plin, o data pe saptamana ii dam cateva ramurele de mar, dar nu de alti pomi!
Copiii din casa ar fi tentati sa-i dea iepurasului biscuiti, napolitane, bombonele. Nu e bine deloc! Nu trebuie sa-l hranim deloc cu dulciuri, grasimi, resturi de mancare gatita, alcool, condimente, cartofi, citrice.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.