Cum tinem in frau transpiratia excesiva?

Stim cu totii ca transpiratia este un proces firesc, intalnit in fiecare organism, ca un scut de aparare impotriva toxinelor. Cu toate astea, indiferent de varsta, pot aparea perioade in care transpiratia se regasescte excesiv, deteriorandu-ne atat viata sociala, cat si confortul propriu. Ce trebuie facut in acest caz?

O igiena corespunzatoare este punctul de plecare. Dusurile dese si gelurile de dus adecvate antibacteriale (le poti achizitiona din orice farmacie sau Plafar) ne vor ajuta mai intai sa pastram mirosurile neplacute la distanta.

Citeste si:  Carceii musculari

Evita materialele care au un procent crescut de polyester si opteaza pentru unele naturale, ca bumbacul, inul sau panza topita, pentru ca ajuta pielea sa respire.

Fa-ti bai cu lotiune de citrice. Daca transpiratia excesiva este locala, iti poti tine mainile, de exemplu intr-un vas cu apa calduta si lotiune de citrice circa zece minute. Daca este generalizata, atunci foloseste o cantitate mai mare de lotiune de citrice in cada cu apa.
Uleiul de levatinca este un alt inamic impotriva transpiratiei. Ca si in cazul lotiunii de citrice, se foloseste in cada de baie, adaugandu-se 15-20 de picaturi de ulei de levantica in apa.

Citeste si:  Prepararea iaurtului de casa

Daca nici in felul acesta, transpiratia excesiva nu este oprita, atunci mergeti la un medic, pentru ca ea poate reprezenta simptommul unor afectiuni. Mai intai depistati boala de care suferiti, tratati cauza, si abia apoi veti scapa si de tranpiratia abundenta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.