Anna Lesko sarbatoreste ziua nationala a Romaniei!

Please select a featured image for your post

In spiritul national in care n-am obisnuit, fratii nostrii de peste Prut sunt oricand bine ventiti sa petreaca impreuna cu noi. Si cand altadata decat de ziua nationala mai gasim noi un bun prilej de a ne bucura de prezentele sarmante de pe plaiurile mioritice, grabite sa isi arate recunostinta fata de patria muma prin cantec?
Desigur, introducerea ar putea fi lesne luata dintr-un ziar nationalist, insa in mod evident ea nu isi propune decat sa evidentieze stupizenia unei situatii care se va petrece astazi, daca nu s-a petrecut deja.
Intr-un mare spectacol care se va desfasura in parcurile din Drumul Taberei si Crangasi din sectorul 6, Anna Lesko va canta pe aceeasi scena cu nume mari ale folclorului (Maria Ciobanu, Ion Dolanescu, Elisabeta Turcu, Cristina Gheorghiu, Ilie Rosu, Taraful Romanasu’ si Taraful „Dunarea Giurgiului”) si muzicii pop romanesti . Desigur, departe de mine gandul de a face vreo discrimnare etnica, dar ce ne facem totusi cu imposibilitatea artistei (?) de a se exprima cat de cat corect in limba romana (care nu e si materna pentru ea). Nu mai departe de o saptamana in urma, intr-o emisiune la care participa doar printr-o legatura telefonica, Anna Lesko parea ca nu mai stie ce si cum sa vorbeasca in limba romana, ca sa nu ai vorbim de un accent teribil de care se pare ca nu vrea sa scape sub nici o forma.
Desigur, cum imaginea e de cele mai multe ori importanta, si desi ar fi avut nenumarati artisti care sa reprezinte Moldova cu succes, iata ca organizatorii au preferat o varianta mai putin slefuita. Mai nimerit contextului ar fi fost poate sa ii fi invitat pe Anastasia Lazariuc, Natalia Barbu sau chiar pe Catalin Josan, care se pare ca nu au agenda prea incarcata pentru un eveniment cu o asemenea insemnatate.

Citeste si:  Concert Baba Zula la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.