Carla Bruni primeste 40.000 de euro despagubiri, pentru o geanta cu o fotografie in care apare goala

O companie a fost condamnată joi să plătească daune în valoare de 40.000 de euro soţiei preşedintelui francez, Carla Bruni, după ce a vândut pe insula Réunion din Franţa genţi pe care era imprimată o fotografie în care aceasta apărea goală, transmite AFP.

În plus, tribunalul din Saint-Denis a interzis societăţii Pardon să vândă geanta şi în alte zone.

Compania „nu justifică ÅŸi nici nu invocă vreo autorizaÅ£ie din partea Carlei Bruni pentru a folosi imaginea sa în cadrul unei operaÅ£iuni publicitare”, a declarat judecătorul.

ÃŽn timpul audierii de luni, garantul societăţii Pardon, Peter Mertès, ÅŸi-a luat angajamentul că va „arde” toate genÅ£ile. El a calificat însă suma pe care compania tebuie să o plătească drept „enormă”. „Este un preÅ£ prea mare pentru o prostie”, a declarat Mertès.

Citeste si:  Cum sa devii mai eficienta

Compania Pardon a pus în vânzare, la începutul lunii decembrie, 10.000 de „genÅ£i de cumpărături” imprimate cu fotografia în care Carla Bruni apare goală, realizată în 1993 pentru a fi folosită într-o campanie împotriva SIDA.

ÃŽn dreptul imaginii, era scris: „Prietenul meu ar fi trebuit să-mi cumpere de la Pardon”, un joc de cuvinte care, în limba franceză, ar putea însemna ÅŸi „Iubitul meu ar trebui să mă cumpere prin iertare”.

Citeste si:  Horoscopul lunii decembrie

Carla Bruni a depus o plângere pentru atingere adusă dreptului la imagine şi a cerut daune morale şi patrimoniale în valoare de 125.000 de euro. Suma primită în urma procesului va fi acordată unor fundaţii de caritate.

Societatea Pardon, care produce mai ales tricouri şi articole de plajă, a făcut în repetate rânduri obiectul unor discuţii aprinse pe insulă, după ce a vândut maieuri pe care era imprimată imaginea Fecioarei Maria.

Carla Bruni a dat în judecată în trecut compania aeriană Ryanair pentru că a folosit, fără aprobarea ei, o fotografie în scopuri publicitare. În urma procesului, soţia preşedintelui a obţinut un euro daune morale şi 60.000 daune patrimoniale, sumă acordată apoi fundaţiei de caritate Les Restos du Coeur.

Citeste si:  Horoscopul lunii mai

La rândul său, preşedintele francez a intentat un proces, în luna octombrie, unei societăţi care a vândut o păpuşă voodoo cu chipul său, alături de un set de ace. Justiţia i-a acordat un euro despăgubiri, dar a refuzat să interzică fabricarea şi comercializarea păpuşii, aşa cum ceruse iniţial Sarkozy.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.