Castigatorii celei de-a doua editii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Duminica, 5 octombrie, s-a incheiat cea de-a doua editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care s-a desfasurat la Brasov. In competitia festivalului au fost inscrise 6 lungmetraje, 8 scurtmetraje internationale si 7 scurtmetraje romanesti.

The Canal/ Canalul (SUA, 2014), in regia irlandezului Ivan Kavanagh,/b>, a castigat Trofeul Dracula 2014 pentru cel mai bun film de lungmetraj. “Pentru fascinanta explorare a relatiei dintre supranatural si horror psihologic” si-a motivat decizia juriul format din regizorul Julian Richards, Toni Benages i Gallard, director al festivalului Cryptshow (Barcelona), si producatorul HBO Aurelian Nica.

Citeste si:  Afla cum stai cu dragostea in aprilie

Trofeul Little Dracula a fost acordat SF-ului american Emit, regizat de catre R. J. S. Mayank, un scurtmetraj despre o lume paralela in care timpul se scurge invers si care “stabileste o lume science-fiction din doar cateva tuse si te lasa sa-ti completezi singur golurile si sa-ti pui intrebari legate de lumea respectiva, despre viata si moarte”, dupa cum si-a argumentat alegerea juriul compus din regizorul Marian Crisan, monteurul Catalin Cristutiu si reporterul emisiunii Ca-n filme(Digi 24) Ruxandra Grecu.

Citeste si:  Brico Contest – o nouă idee originală, marca NexT

Trofeul Vladut pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc a fost castigat de Kazimir, regizat de Dorian Boguta „pentru ca evita elegant cliseele hollywoodiene ale genului, abordand o tema de eterna actualitate romaneasca: complicata si contradictoria relatie dintre magie si ortodoxie; pentru dozajul remarcabil dintre suspansul pur si etnicitatea descriptiva; pentru calitatea deosebita a imaginii, pentru jocul actoricesc convingator si regia precisa; in fine, pentru curajul – si, mai ales, umorul – cu care filmul propune o alta viziune fantastica asupra comunitatilor arhetipale din Delta Dunarii. Juriul competitiei de scurtmetraj romanesc a fost compus din criticul de film Ileana Barsan, regizorul Tom Wilson si jurnalistul Dragos Vasile.

Citeste si:  Ledership feminin- dincolo de stereotip si fragilitate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.