Cum sa reintri in ritmul de munca dupa vacanta

Vacanta sau concediul sunt cele mai asteptate saptamani din timpul anului pentru cei mai multi dintre noi. Fie ca este vorba de o vacanta de relaxare sau de una activa – calatorii, agitatie, toate au darul de a te scoate din ritmul obisnuit din timpul scolii sau serviciului. Astfel ca la intoarcere la rutina de zi cu zi, programul normal de munca are de infruntat mai intai ramasitele rasfaturilor pe care ti le-ai aplicat in timpul vacantei: somn pana spre pranz, lenevit pana tarziu, cafea prelungita, nopti extinse dupa miezul noptii.

Avem pentru voi cateva solutii pentru a va recapata mai usor concentrarea si a reintra cat mai lin in programul de munca sau de scoala.

Incepeti prin a va seta obiective clare pentru perioada care urmeaza. De exemplu faceti-va agenda pentru urmatoarele doua saptamani, sa zicem. Trasati „to do-uri” cel putin orientative, dar cat mai concrete si realiste. Concentrati-va cat puteti si adunati in agenda cat mai multe taskuri, cu datari cat mai exacte, eventual si cu ore. Va va ajuta sa reinvatati sa consultati zilnic agenda, in special daca stiti ca veti gasi scris negru pe alb ce aveti de facut in ziua respectiva. Desigur ca agenda se actualizeaza in ficare zi, dar este important inceputul, momentul in care incepeti sa rezolvati prima problema de pe agenda. Pentru ca veti constata ca intr-un fel sau altul lucrurile ajung sa se lege si, inainte sa va dati seama, sunteti din nou „in paine”.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 7-13 aprilie

O alta modalitate care va face sa treceti mai repede peste zilele de reacomodare este sa nu prelungiti mai mult de o zi – doua povestile despre vacanta pe care tocmai ati incheiat-o. Faceti o scurta trecere in revista colegilor, prietenilor momentele principale ale vacantei, dar nu insistati prea mult. Nu veti face decat sa retraiti momente de relaxare si lipsa de responsabilitati, care va vor face sa intarziati „intoarcerea”. Week-end-urile va garantam ca sunt destul de lungi pentru a privi si sorta fotografiile, a depana amintiri si a povesti restul de amanunte celor apropiati.

Citeste si:  5 tehnici pentru a castiga mai mult timp

In cele din urma, dar nu in ultimul rand, intretineti-va singure interesul pentru sarcinile de serviciu sau proiectele de scoala. Incercati sa va amintiti de stadiul proiectelor incepute inainte de vacanta si mobilizati-va actiunile spre ducerea lor la bun sfarsit. Este adevarat ca unele proiecte, care atunci vi se pareau vitale pentru viata voastra profesionala, acum ar putea parea lipsite de aceeasi impoartanta. Ganditi-va bine insa inainte de a renunta definitiv la ele. Experienta proprie m-a invatat ca, mai devreme sau mai tarziu ajung sa reiau pasii care m-au condus catre acel proiect si m-au facut sa il consider o prioritate, iar faptul ca am renuntat la el nu a ajuns decat sa ma frustreze.

Citeste si:  Ceasurile Nooka, accesorii fantezie

Concluzia este: vacanta viitoare va veni oricum si probabil va fi mai frumoasa ca cea care tocmai s-a incheiat. Este esential, insa, sa ajungem sa ne bucuram de ea linistiti ca ne-am facut treaba si ca vom putea relua totul dupa vacanta, fara teama de a pierde ceva esential.


Un comentariu
  1. Dupa vacanta reintri in ritmul de munca gandindu-te la urmatoarea vacanta 🙂 poti sa-ti fixezi cate obiective vrei ca oricum nu ai cehf de ele nimeni nu intra in ritmu de lucru in prima luna de dupa vacanta cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.