Diversitatea Planetei Pamant – lumea revistei GEO

Please select a featured image for your post

In perioada 1 septembrie – 29 septembrie 2008, Geo Romania organizeaza expozitia fotografica Diversitatea Planetei Pamant – lumea revistei GEO. Fotografiile vor putea fi vazute la Museo Cafe din cadrul Muzeului National de Geologie din Bucuresti. Toti iubitorii stiintei, naturii si artei fotografice se pot bicura de intrare libera de luni pana duminica intre orele 10 si 18.

Organizatorii au anuntat ca va fi vorba de 80 de fotografii realizate de 34 de fotografi, multi dintre ei fiind premiati la nivel international. Fie ca e vorba de Peisaje, Viata oamenilor, Animale sau Stiinta si Tehnologia fotografiile prezinta diversitatea planetei Pamant asa cum se arata ea pe fundalul unor peisaje impresionante, surprinse la momentul potrivit, pentru a crea imagini cu adevarat extraordinare, reflectand subiectele abordate de publicatie.

Citeste si:  Cumnatul actriÅ£ei Jennifer Hudson a fost arestat în legătură cu cele două crime

Reportajele concepute de redactorii GEO de mai bine de 30 de ani nu fac altceva decat sa descrie multitudinea de teluri, schimbari si pasiuni ale planetei Pamant, prin prezentarea progreselor relevante facute in domeniul stiintei, a schimbarilor produse in curentele religioase si politice, a intrebarilor semnificative ale economiei, a utilizarii resurselor, a dezvoltarii populatiei si a tehnologiei. GEO se afirma printr-o calitate vizuala exceptionala, prin faptul ca incita curiozitatea si prin combinarea descoperirilor umane cu intelgerea acestui proces.

Expozitia Diversitatea Planetei Pamant – lumea revistei GEO a mai fost prezenta in Cehia, Slovacia, Croatia, Spania si Bulgaria, urmand ca, dupa ce isi va fi terminat periplul prin Romania, sa fie prezenta in Ungaria si Finlanda.

Citeste si:  Und emergem in week-end? 4-6 aprilie
Evenimentul organizat de Motor Presse Romania este sustinut de Muzeul National de Geologie, Museo Cafe, Academia Catavencu, Univers Moto, auto motor si sport, B-24-FUN, Radio Guerrilla, Dor de Duca, Metropotam, Aventuri la Pescuit, Clever Travel, Foto-Video, PC-Practic, Elevate, Domus, www.realitatea.net, www.cotidianul.ro, www.tabu.ro.

Inainte de a parasi tara noastra, expozitia va poposi si la Sibiu, in perioada 1-15 octombrie, in cladirea Primariei.
Geo Romania este editata de Motor-Presse Romania, care face parte din trustul german Motor-Presse International.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 23-29 mai
Geo este o revista de popularizare a stiintei, intr-un fel fratele european mai mic al celebrei reviste americane National Geographic. Geo a aparut pentru prima data in Germania in 1976 pentru ca mai apoi editia franceza sa fie cea mai cunoscuta. De altfel la ora actuala Geo are aproximativ 20 de editii nationale in intreaga lume. De-a lungul timpului Geo a avutnumeroase editii speciale, dedicate in general turismului sau doar unei anumite tari, unui anumit eveniment stiintific si nu in ultimul rand copiilor, unele editii Geo fiind concepute in asa fel incat sa atraga interesul copiilor pentru minunile naturii sau ale stiintei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.