Dragostea face prapad in randul populatiei: lansarea volumului de versuri „Iubirea e amintirea unui viol”, de Leonard Ancuta

Herg Benet Publishers, Club A si libraria Elefant.ro au placerea sa va invite la un eveniment in care dragostea face prapad in randul populatiei: lansarea volumului de versuri Iubirea e amintirea unui viol, de Leonard Ancuta.

Pentru o cat mai buna acuitate a perceptiei sentimentelor care nasc din iubire si cu iubire traiesc, cu acest prilej vor veni sa isi aminteasca despre iubire Traian T. Cosovei si Claudiu Komartin, doua nume care nu mai au nevoie de prezentare pentru impatimitii de literatura si in special de poezie. De asemenea, vor mai lua cuvintul Alexandru Voicescu, directorul Herg Benet si Virginia Costeschi, din partea Elefant.ro. Club A va fi gazda tuturor pentru doua ore de dragoste si literatura, pentru sete si cultura, incepind cu ora 19.30, joi 5 mai a.c.

Versul lui Leonard Ancuta este expresia unui sentiment exprimat cu mijloace cand vehemente, cand instrainate: dar, ca la orice poet autentic, vocea lui se propaga cu viteza intensitatii. Leonard Ancuta e un diavol cu sentimente. Dar ce diavol, dar ce sentimente… , spune despre acest volum poetul Traian T. Cosovei.

Citeste si:  Pictand cu litere si sunete

Sub atanorul in care-si prepara deliciile si otravurile poetice, Leonard Ancuta pompeaza combustibili cu asiduitate, riscand uneori sa supraincalzeasca agregatul, dar pana la urma poezia cam asta face dintotdeauna: se joaca cu focul. „Sunt plin de bucuria unei lumi care moare” mi se pare una dintre expresiile inspirate prin cheia careia poate fi descuiata aceasta carte de poezii de dragoste, dezgust, iluminare, descompunere si moarte, remarca la acest volum poetul Ioan Es. Pop.

Programul artistic al serii va include un moment poetico-teatral cu actorul Iulian Glita, iar la final va fi un concert live sustinut de Comandorul Hoisan.

***

Despre Leonard Ancuta si Iubirea e amintirea unui viol :

Leonard Ancuta, poet si prozator, autor al romanelor Control si INFERNUL, lanseaza cititorilor o noua provocare: Iubirea e amintirea unui viol, la editura Herg Benet Publishers.

Sub masca dura, violenta, a titlului de pe coperta, cititorul descopera o lume aparte in care se imbina stari puternice, contagioase, penetrante, cu sfiala si firavul unor sentimente a caror lumina tremura ca pieptul unei fecioare la vederea iubitului.
Lonard Ancuta priveste iubirea de dinauntrul ei, s-ar putea spune ca vede lumea prin ochii iubirii pe care o locuieste – un ghost in the machine care vorbeste despre lumea exterioara, despre viata, tocmai stiind si filtrand prin tesatura fina ca puful de pe aripile unui fluture a sufletului sau o realitate care de foarte multe ori a fost construita din sentimente antagonice dragostei.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 14-17 iulie

Si asa este iubirea, pura si vinovata in acelasi timp, iubirea nu are morala, iubirea este si sfanta si pacatoasa totodata si ne urmareste cu atata tarie, cu atata forta, la fel ca amintirea unui viol:

inima mea e o cutiuta din lemn de trandafir
se desface in doua revarsa melodia aceea pe care am dansat-o neindeminatec
te-am calcat de multe ori pe picior
acum viata ne calca pe cap moartea ne calca pe urme
toti vom ucide cindva un om cind il vom iubi cu adevarat
ne vom infige in el pina la plasele vom locui in trupul lui
asemenea unei muzici intr-un violoncel
o simfonie neterminata in durere major
…..
momentul acela in care ne-am cunoscut ne urmareste ca amintirea unui viol

Citeste si:  Documentarul “Chuck Norris versus comunism”, respins de doua ori de CNC, selectionat la Sundance 2015

In volumul sau de versuri, Leonard Ancuta ne propune o calatorie in care vom intalni tot ceea ce iubirea poate face, indiferent ca e dragoste pentru parinti, copii sau prieteni, indiferent ca este vorba de iubirea pierduta sau cea visata. Vom parcurge o lume populata cu multe personaje, cu muze diferite, de la Monica Bellucci la Jena Jameson, vom traversa stari care ne vor lovi cu aripi de fluture sau cu gheare de animal injunghiat, vom rade sau vom suferi in tacerea unei pietre sau in urletul unei cascade.

Poezia se va varsa in noi tocmai pentru ca Leonard Ancuta stie sa transforme in emotie tot ceea ce pare firesc sau neobisnuit, cu usurinta unui violonist care pune pe coardele instrumentului sau atit respiratia padurii cat si durerea unei batai de inima atunci cind esti plin de iubire.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.