Fa o schimbare: o tunsoare sau mai bine un job nou

Esecurile, momentele nu foarte luminoase din viata noastra au cauze dintre cele mai diverse. De la despartirea de EL, la ruperea unei banale unghii care insa ne poate strica toata ziua fiindca se stie ca o „nenorocire” nu vine niciodata singura, pana la pierderi cu adevarat importante care ne revela viata noastra in adevaratul ei sens. Oricand intalnim un astfel de moment „de rascruce”, cum dramatic ne place sa il numim, noi, fetele, ne regandim strategia si atitudinea, ne adunam, ne regrupam, reconfiguram cate ceva in viata noastra si repornim la atac. In ceea ce priveste partea de „reconfigurare”, la indemana ne este o schimbare fizica – o tunsoare noua, mai chic, mai tinereasca, un tratament de relaxare, o sesiune de shopping, etc. Va recomand insa, foarte calduros, o schimbare profesionala.

Lumea noastra de azi nu mai e facuta pentru cei care imbatranesc in birourile la fel de batrane ca ei ale unor institutii cu o varsta pe masura. Lumea de azi e facuta in miscare, pentru oameni in miscare, in continua dezvoltare si reinventare. Deja schimbarea jobului poate fi considerata un sport national, iar acest lucru nu trebuie in mod necesar descurajat. Orice presupune platitudine, plictiseala, rutina, trebuie inlaturat drastic din viata noastra profesionala. Tot ce inseamna implicare, miscare, invatare, reinventare, depasirea limitelor este de incurajat si de mentinut.

Citeste si:  Notiunea de "career woman" intre eticheta si realitate

Intre noi fi vorba… de cate ori la actualul loc de munca nu v-ati trezit de dimineata spunandu-va „nu mi-am mai luat de mult o zi numai si numai pentru mine, de leneveala si rasfat”? De cate ori in ultimele luni nu ati cascat a plictiseala la propriu in drum spre serviciu cu gandul la lucrurile pe care le aveti de facut in ziua in curs. Lipsa activitatilor interesante, surescitante este factor demotivant, iar sfatul meu si al altor oameni care lucreaza in domeniu este sa luati un job nou „de coarne” si sa simtiti ce inseamna o zi de munca de minim 8 ore care trece ca vantul, ce inseamna sa te intereseze cu adevarat activitatea de fiecare zi, sa fii implicat si activ.

Citeste si:  Katie Holmes la maraton

Majoritatea dintre noi aleg, din conformism si nevoie de liniste, joburi comode, nesolicitante, pentru care suntem eventual usor supracalificati (ceea ce este fie factor de plafonare, fie de frustrare), caldute, cu un nivel de trafic de angajati noi cat mai mic. Nevoia aceasta de siguranta este cat se poate de fireasca, vine din sentimentul de autoconservare: nimeni nu vrea sa se expuna singur la factori de risc sau cauzatori de stress si tensiuni. Dezavantajul, aspectul negativ vine din aceea ca, pe termen lung, vor interveni cu siguranta aspecte ca deprofesionalizarea, diminuarea interesului fata de munca in sine, fata de colegi si chiar fata de noi insine, pierderea ritmului normal de munca si de viata, etc.

Citeste si:  Ronnie Wood lupta cu alcoolismul

In concluzie, pastreaza in permanenta in vedere posibilitatea schimbarii jobului chiar si atunci cand totul pare OK la actualul loc de munca, iar aceasta eventualitate pare departata. Ia-o, daca nu ca pe un „reality check”, ca pe o amenintare pozitiva care sa te tina in priza si sa te motiveze sa excelezi. Tine-ti deschise oportunitatile si invata sa te evaluezi corect in functie de ofertele pe care le primesti sau in functie de piata munciii din domeniul in care activezi. Toate astea presupun miscare, informare, actiune si crestere, lucruri care nu pot decat sa te ajute sa ai mai multa valoare in ochii tai si ai celor din jur.


4 Comentarii
  1. :)) f. tare raspuns! Ai dreptate… nu se compara satisfactia unui nou look cu satisfactia profesionala… Vorbesc serios… e ca si cand ai compara mere cu pere, daca ma gandesc mai bine. Un nou look = self-esteem, subiectivism, etc.; o realizare prefesionala = datorie obiectiva, sociala mai degraba decat personala.
    Merci de comentariu, f. tare! :))

  2. Cristina, pe mine nu prea ma intereseaza acea parte cu datoria sociala. Sa fim seriosi, daca vin la munca e pentru a castiga niste bani in mod onorabil si legal pentru a-mi putea satisface cat mai bine partea cealalta, aia cu satisfactii de ordin subiectiv. pentru asta o fac, nu pentru a-mi plati vreo datorie pentru societate. Si tu tot de-aia o faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.