Filmul „4 luni, 3 saptamani, 2 zile” a castigat un nou premiu, la New York

Filmul „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, în cadrul galei Premiilor Criticilor de Film din New York, a anunÅ£at joi Institutul Cultural Român din New York

„Filmul regizorului român, de o inteligenţă subtilă, este o lungă premoniÅ£ie a unei poveÅŸti dezastruoase, discrete, mai apoi ÅŸocante. E atât o alegorie viscerală, cât ÅŸi un thriller foarte bine articulat”, declară cunoscutul critic american de film, J. Hoberman.

Citeste si:  Cea mai fericita fata din lume merge la Cannes

„4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile”, film care spune povestea unui avort ilegal în România din epoca ceauÅŸistă, cu Anamaria Marinca, Laura Vasiliu ÅŸi Vlad Ivanov a câştigat, în 2007, ÅŸi mult râvnitul „Palme d’Or” al Festivalului de la Cannes ÅŸi alte numeroase premii la concursuri ÅŸi festivaluri internaÅ£ionale.

New York Film Critics Circle este o organizaÅ£ie a criticilor de film de la publicaÅ£iile din metropola americană ÅŸi a fost fondată în 1935. Premiile anuale acordate de către criticii din New York sunt considerate ca o alternativă la Oscaruri, punând pe primul plan meritele estetice ÅŸi fiind imune la „presiunile politice ÅŸi comerciale”.

Citeste si:  Dark Shadows: un film spectaculos. Si atat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.