Filmul „Slumdog Millionaire” va fi lansat, vineri, in Romania, simultan cu volumul care l-a inspirat

Filmul „Slumdog Millionaire” ÅŸi romanul care l-a inspirat, ambele cu numeroase premii în palmares, vor fi lansate în România, vineri, la ora 20, la Cinema Studio din BucureÅŸti, au precizat, pentru NewsIn, distribuitorii pe România.

Marele câştigător la galele Oscar ÅŸi Globul de Aur de anul acesta va putea fi văzut, tot de vineri, ÅŸi în cinematografele Hollywood Multiplex, Hollywood Movieplex ÅŸi Light Cinema din BucureÅŸti, precum ÅŸi în Cluj Napoca, la Odeon ÅŸi City. „Filmul va rula apoi în cinematografe din toată Å£ara, în special în complexele de tip mall. Sălile de proiecÅ£ie care nu vor prezenta pelicula sunt cele care aparÅ£in de RADEF”, spun reprezentanÅ£ii distribuitorului producÅ£iei pentru România.

Citeste si:  Andorra, o esenta tare

Cu un buget estimat la 15 milioane de dolari, „Slumdog Millionaire” a fost lansat în cinematografele din SUA pe 23 ianuarie 2009, reuÅŸind să adune din încasări, până la 1 martie, peste 115 milioane de dolari . Filmul este o coproducÅ£ie SUA-Marea Britanie-India care demonstrează că Hollywood ÅŸi Bollywood pot colabora cu succes. Povestea din acest film, comică ÅŸi romantică în egală măsură, are ca protagonist un tânăr indian care participă la un concurs TV de cultură generală pentru a-ÅŸi impresiona prietena.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 10-13 decembrie

Cei prezenţi vineri pentru lansarea filmului vor avea ocazia să cumpere cartea omonimă la un preţ cu 20% mai mic decât cel din librării (35 de lei).

Nominalizat la Irish Book Awards, volumul „Slumdog Millionaire” a ajuns pe lista scurtă a premiului scriitorilor din Commonwealth pentru roman de debut, a fost apoi premiat cu Boeke Prize, Booker-ul Africii de Sud, a luat Premiul Publicului la Târgul de Carte din Paris, Audies Award pentru cel mai bun audiobook de ficÅ£iune, iar lanÅ£ul de librării Kingstone din Taiwan l-a numit, de curând, cea mai influentă carte a anului 2008.

Citeste si:  Invinge-ti emotiile din timpul interviului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.