Lifestyle de mama singura

Please select a featured image for your post

Sa fii mamica singura nu e de departe cel mai usor stil de viata. Partenerul tau nu mai este alatui de tine si tu trebuie sa iti traiesti viata astfel incat sa echilibrezi timpul petrecut alaturi de copil, cariera si viata personala. Nu de putine ori insa, situatia pare sa scape de sub control si sigur ti-ar prinde bine niste sfaturi pentru a te descurca mai usor.

Accepta ajutorul celor din jur! Pentru simplu fapt ca accepti ca familia sau alti apropiati sa te ajute, nu inseamna ca esti slaba sau depasita de situatie, dimpotriva, inseamna ca stii sa faci ce e mai bun pentru tine si copilul tau. Pana si faptul ca cineva il duce la gradinita in locul tau pentru a-ti lasa mai mult timp pentru a te pregati dimineata, pentru a strange prin casa sau a face pur si simplu ceva pentru tine, conteaza foarte mult. Chiar daca in timpul saptamanii te descurci singura cu jobul, copilul si toate treburile casnice, un weekend pe luna in care sa faci ceva numai si numai pentru tine va face minuni pentru starea ta de spirit.

Citeste si:  Castigatorii Globurilor de Aur
Nu te insingura! Acesta este unul dintre cele mai mari „pacate” in care cad mamele singure. E normal ca dupa despartirea de partenerul cu care ai un copil si cu care probabil ai fost intr-o relatie serioasa, e destul de greu sa o iei de la capat. Chiar daca ti-ai pierdut increderea in barbati, in tine sau ai impresia ca trebuie sa te dedici exclusiv copilului de acum inainte, nu uita ca si tu ai dreptul la fericire. Chiar daca o alta relatie nu este prioritatea ta, nu evita sa iesi cu prietenii si sa continui sa ai o viata sociala.

Imediat dupa divort sau despartire vei avea nevoie de o perioada de refacere, in care iti va prinde bine sa te refugiezi in activitati legate exclusiv de copilul tau. O data cu trecerea timpului insa, cand te simti refacuta din punct de vedere psihic, e momentul sa incerci sa iti refaci viata. A fi o mama buna inseamna in primul rand a fi o femeie implinita. Faptul ca urmeaza sa traiesti ani de zile fara un partener alaturi ca genera frustrari care in cele din urma se vor rasfrange si asupra relatiei tale cu cel mic.Multe mame singure se instraineaza de cei din jur, evita cercul de prieteni pe care il frecventa inainte si isi imparte timpul doar intre job si casa. E total gresit! Tocmai pentru ca isi iubesti copilul atat de mult si vrei tot ce e mai bun pentru el, trebuie sa ai prietenii alaturi. Prietenii nu doar ca te ajuta uneori direct – stau cu copilul sau te imprumuta cu bani, dar sunt un sprijin moral foarte important. Prietenii te vor ajuta sa vezi partea plina a paharului si asta e foarte important in cazul unei mame singure.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 26 octombrie - 1 noiembrie
Mentine atitudinea pozitiva! Cu siguranta ai trecut prin foarte multe pana cand ai ajuns la statutul de mama singura dar indiferent cat de greu ar fi, singura cale spre o viata linisita este sa iti pastrezi atitudinea pozitiva. E foarte usor sa cazi in butoiul cu melancolie, insa adu-ti aminte de fiecare data aspectele pozitive ale vietii tale: ai un copil minunat, te descurci singura mai bine decat alte femei se descurca avand un partener si mai ales incearca sa gasesti un punct de sprijin in cei din jur.

Citeste si:  Santaj la nivel inalt si nu prea
Chiar daca nu ai rude apropiate, apeleaza la un grup de cosiliere sau un grup de suport pentru mamici si tatici care sunt in aceeasi situatie. Nu doar ca inveti metode de coping cu stressul declansat de monoparentalitate, dar iti faci prieteni noi, persoane de varsta ta si cu o experienta asemanatoare. De asemenea, pentru a-ti mentine moralul ridicat si a fi aproape de copilul tau, implica-te in activitatile lui de la scoala, faceti un sport impreuna sau orice alt fel de activitate.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.