Muzeul National al Taranului Roman a primit distinctia GADIF, in semn de recunoastere a contributiei sale la promovarea limbii franceze in Romania

In cadrul activitatilor dedicate lunii francofoniei 2014, Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania (GADIF) a acordat distinctia GADIF Muzeului National al Taranului Roman, in semn de recunoastere a contributiei sale la promovarea plurilingvismului in Romania, mai ales pentru o semnalistica originala, in limba franceza. GADIF a creat aceasta distinctie pentru a recompensa contributia la promovarea valorilor francofoniei in Romania.

Evenimentul a avut loc joi, 13 martie 2014, la 11.30, la Muzeul National al Taranului Roman.

Citeste si:  Wild Carpathia – proiectie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Acordarea distinctiei a fost facuta de Presedintele GADIF si Delegat Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Domnul Benoit Rutten, in prezenta Excelentei Sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasador al Elvetiei, a Sefului Antenei Regionale OIF, Domnul David Bongard si a altor reprezentanti ai corpului diplomatic la Bucuresti.

GADIF a acordat pentru prima oara aceasta distinctie Muzeului National de Arta al Romaniei, in 2013, care a ales sa faca, cu ocazia renovarii Muzeului Colectiilor de Arta, semnalistica in limba franceza.

Citeste si:  Urari de nunta

In urma summit-ului Francofoniei de la Montreux din 2010, reprezentantii membrilor Organizatiei Internationale a Francofoniei in Romania, continuand cooperarea informala anterioara, au creat Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania (GADIF). GADIF, grup informal care isi desfasoara activitatea in consens si pe baza voluntara, are ca obiectiv apararea si promovarea limbii franceze, pe care membrii grupului o impartasesc, si a valorilor pe care le poarta (diversitatea culturala, lingvistica, drepturile omului etc.). Membrii GADIF sunt Ambasadele statelor Armenia, Canada, Cipru, Egipt, Franta, Liban, Maroc, Monaco, Republica Democrata Congo, Elvetia, Tunisia, Vietnam, precum si Delegatia Valonia-Bruxelles, Antena Regionala a Organizatiei Internationale a Francofoniei pentru Tarile Europei Centrale si Orientale, si Biroul Agentiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrala si Orientala. GADIF se bucura, in desfasurarea activitatilor sale, de sprijinul pretios al autoritatilor romane, in special al Ministerului Afacerilor Externe.

Citeste si:  Ungaria, tara celor zece sageti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.