Muzeul National al Taranului Roman se afla printre castigatorii concursului „Cele mai frumoase carti din Romania” 2013

Muzeul National al Taranului Roman se afla printre castigatorii concursului national de design de carte „Cele mai frumoase carti din Romania”, editia 2013.

Arta trecerii, albumul realizat de Serban Anghelescu, Cosmin Manolache si Lila Passima, concept grafic si imagine de Lila Passima, layout si prepress de Adrian Nitu, publicat la Editura Martor a MNTR, se afla pe lista celor 39 de carti castigatoare, alese din 174 de carti inscrise in competitie de catre editurile, graficienii sau designerii de carte din Romania si Republica Moldova.

Arta treceri cuprinde eseuri despre trecere – schimbare dramatica ce include, dincolo de riturile de trecere propriu-zise, literatura sacra si profana ca sursa a experientelor initiatice, schimbarea de paradigma stiintifica, revolutia sociala, experienta personala, exilul, detentia, deportarea, ceremoniile de absolvire si de admitere in scolile superioare, inaugurarea etc. Cartea poate fi cumparata de la libraria Muzeului Taranului la pretul de 34,50 lei.

Citeste si:  "Cea mai fericită fată din lume" la Festivalul de la Berlin

Membrii juriului au fost: Matei Caltia, Radu Manelici, Alexe Popescu, Raluca Bem Neamu, Anamaria Pravicencu, Vlad Arghir si Geraldine Lay (Franta).

In perioada 9-13 Octombrie, cartile castigatoare vor fi expuse in Targul International de Carte de la Frankfurt, cel mai important targ de carte din lume, in pavilionul Romaniei. Cu aceasta ocazie, Asociatia pentru Performanta si Cultura, in parteneriat cu Federatia Editorilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii, organizeaza un eveniment special de vernisaj a celor mai frumoase carti romanesti, in data de 10 octombrie, la ora 16.00, la care sunt invitati membri ai Federatiei Editorilor din Europa.

Citeste si:  Sony Rolly

Volumele castigatoare vor reveni in tara si vor fi prezentate publicului roman intr-o expozitie, in perioada 4-8 noiembrie 2013, la UNAgaleria, in Bucuresti. In cadrul vernisajului expozitiei, vor fi anuntate cele 6 premii acordate de juriu – Premiul I, Premiul II si Premiul III si 3 premii speciale: – Premiul pentru cea mai buna ilustratie, – Premiul pentru cea mai frumoasa carte pentru copii, – Premiul pentru carte obiect / bibliofila (pentru categoria speciala a acestor lucrari, jurizate separat, in acest an).

Citeste si:  Sa vedem aurora boreala in Groenlanda

Toate cartile castigatoare vor reprezenta Romania in competitia internationala de design de carte Best Book Design from All Over the World, la Targul de Carte de la Leipzig, editia 2014, si vor fi incluse in expozitiile organizate de Stiftung Buchkunst.

Cei interesati vor gasi mai multe detalii despre proiect pe www.celemaifrumoasecarti.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.