Pascal Bruckner isi lanseaza la Bucuresti romanul autobiografic „Fiul cel bun”!

Pascal Bruckner se intalneste cu cititorii din Romania, joi 12 iunie, ora 18.30, in Libraria Carturesti-Verona.
Alaturi de Pascal Bruckner, la evenimentul de lansare a ultimului sau roman, unul autobiografic – Fiul cel bun –, se vor afla Svetlana Carstean si Magdalena Marculescu.
Putini scriitori au curajul sa-si dezvaluie secretele personale. Pascal Bruckner o face in paginile acestui roman-confesiune.

In fiecare seara, sub privirea iubitoare a mamei, fiul cel bun se roaga la Dumnezeu ca tatal lui sa moara. De ce? Pentru ca este un sot violent si pervers, un antisemit patologic.

Citeste si:  O saptamana de ski la Bansko si aflati cum ar putea avea Romania turism

Fiul sau va face totul pentru a nu-i semana. Va fi studentul lui Jankelevitch si al lui Barthes, cel mai bun prieten al lui Alain Finkielkraut; considerat ca facand parte dintre „intelectualii evrei” cu care se identifica fara a fi evreu, va iubi femei cu radacini indepartate, va fi un tata iubitor si un scriitor de succes.
Fiul cel bun este un adevarat «roman al originilor», in care Pascal Bruckner relateaza aventura sa personala si intelectuala, oferindu-ne totodata cheia intregii sale opere.” – Le Figaro

„De la albul pur al zapezii din primele pagini si pana la imprejurarile sordide in care tatal sau isi va da sfarsitul, de la violenta cuvintelor sale pana la furia amestecata cu dragoste a fiului pentru tata, regasim aici spectacolul cruzimii in toata virulenta sa. Actorul principal e un nazist patetic, un ecologist fanatic, un capcaun coleric, langa care Pascal va ramane, intotdeauna, fiul cel bun. Fiindca dincolo de dispret si de furie, acest roman este o marturisire despre o iubire imposibila, un monument inchinat fricii si iertarii.” – Le Figaro

Citeste si:  Marea petrecere a toamnei se intoarce! BALKANIK! FESTIVAL!

Nascut la Paris in 1948, Pascal Bruckner este romancier si eseist, o figura emblematica a intelectualitatii franceze. La Editura Trei au aparut toate romanele sale (Casa ingerilor, Luni de fiere, Hotii de frumusete, Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?, Iubirea fata de aproapele, Capcaunii anonimi, Copilul divin, Palatul chelfanelii, Iubito, eu ma micsorez!…, Pazea, se-ntoarce Mos Craciun!, Paria), precum si volumele de eseuri (Noua dezordine amoroasa, Fanaticii apocalipsei, Paradoxul iubirii, Casatoria din dragoste, Euforia perpetua, Mizeria prosperitatii, Tirania penitentei, Eseu despre masochismul occidental).

Citeste si:  Descopera bucataria si cultura orientala la FESTIVALUL TURCESC

Va invitam la un dialog incitant cu Pascal Bruckner in Libraria Carturesti-Verona.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.