fbpx

Redactarea scrisorii de intentie

Please select a featured image for your post

4 pasi de parcurs inainte de redactarea scrisorii de intentie De multe ori aplicam la diverse joburi cu CV-uri foarte bine redactate insa nu suntem chemati la interviul preliminar. Asta se intampla pentru ca majoritatea angajatorilor va cer sa aplicati la job cu CV-ul si o scrisoare de intentie. Atunci cand aceasta este prost redactata, impersonala si nu reliefeaza interesul vostru pentru acel job specific, riscati sa va fie ignorat si CV-ul, chiar daca aveti experienta si ati fi fost candidatul perfect. Cel care face recrutarea scurteaza un CV in 20-30 de secunde, deci scrisoarea de intentie este una dintre putinele sanse de a trezi interesul angajatorului si a-l face sa iti reciteasca CV-ul. Pentru a fi sigur ca scrisoarea ta de intentie va fi un succes, asigura-te inainte de toate ca: 1. CV-ul tau este actualizat cu ultimele experiente de munca sau ultimele calificari si atestate pe care le-ai obtinut si scoate din CV experientele anterioare care nu au nici un fel de relevanta pentru jobul pentru care aplici. In cazul in care nu ai inca un CV si nu stii exact cum sa il concepi, citeste cu incredere articolele noastre despre redactarea unui CV de nota 10.
2. Strange informatii despre angajatorul tau si domeniul sau de activitate, pentru a putea include in scrisoarea de intentie experiente si aptitudini relevante pentru acest angajator. Aceste informatii te vor ajuta si in momentul in care ai interviul preliminar, pentru ca invariabil vei fi intrebat „ce stii despre firma X, care este potentialul tau angajator?”. Informatiile despre angajator pot varia de la istoricul si fondatorii companiei, pana la misiunea acesteia, valorile pe care le promoveaza, clientii carora se adreseaza si alte companii partenere.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 7-13 ianuarie
3. Citeste cu atentie descrierea jobului pentru care aplici, intrucat este vitala pentru a crea o scrisoare de intentie croita pe nevoile si cerintele angajatorului. Bifeaza, din descrierea jobului, aptitudinile, competentele si experienta necesara cerute de angajator si stapanite de tine. E foarte ok sa nuantezi atunci cand se cere ceva foarte specific iar tu ai o experienta asemanatoare, dar nu identica. Daca de exemplu, se cere experienta in conducerea unei echipe de minim 5 oameni iar tu nu ai experienta de supervisor, poti atrage atentia asupra unei alte situatii in care te-ai intalnit cu o experienta similara si reformula cerinta din descrierea jobului – „cu ocazia organizarii mesei festive de sfarsit de an in cadrul companiei X, am coordonat o echipa de 5 oameni, astfel incat evenimenul a fost un succes”.
Citeste si:  Dezvoltare plan strategic
4. Afla din timp cine iti va fi sef. Daca tu servesti angajatorului pe tava datele tale personale, experienta de munca, abilitatile si aptitudinile, nu ar fi corect sa stii si tu cu cine ai de-a face? Asa ca, apleaza cu incredere la reteaua ta de prieteni si cunostinte, intereseaza-te la cei care lucreaza in acelasi domeniu cu firma la care ai aplicat si afla cine iti va fi sef si cateva pareri despre el. Asa iti va fi mult mai usor sa te adaptezi cerintelor lui.
Citeste si:  100 de muzee din tara isi vor deschide portile sambata noaptea, in Noaptea Muzeelor
Ne-am asigurat impreuna ca stim ce trebuie sa facem inainte de a redacta o scrisoare de intentie, astfel incat sa captam atentia angajatorului si mai ales sa fim siguri de ceea ce scriem in scrisoarea de intentie si mai apoi de ceea ce vom spune in interviul pe care l-am obtinut.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.