Robert Plant si Alison Krauss au castigat cinci trofee Grammy

Robert Plant şi Alison Krauss, cu cinci trofee, Lil Wayne, cu patru şi Coldplay, cu trei, au fost marii câştigători la cea de-a 51-a ediţie a premiilor Grammy, desfăşurată duminică seara, la Staples Centers, în Los Angeles, California.

Robert Plant, fostul solist al trupei Led Zeppelin, a câştigat cinci premii, inclusiv la categoria Cel mai bun album al anului, „Raising Sand”, o colecÅ£ie de balade folk ÅŸi hituri R&B, realizat în colaborare cu Alison Krauss. Printre categoriile la care cei doi au câştigat trofee Grammy se numără Cea mai bună colaborare pop, cu melodia „Rich Woman”.

Citeste si:  Cormac McCarthy, distins cu premiul PEN/Saul Bellow, pentru intreaga opera literara

FormaÅ£ia britanică Coldplay a câştigat trei trofee la categoriile Cea mai bună piesă a anului, cu melodia „Viva la Vida”, Cea mai bună prestaÅ£ie pop ÅŸi Cel mai bun album rock pentru albumul „Viva La Vida Or Death And All His Friends”. Rapperul Lil Wayne a câştigat patru Grammy, inclusiv pentru Cel mai bun album rap, „Tha Carter III”, Cel mai bine vândut material discografic american în 2008. Premiul pentru Cel mai bun debut muzical al anului a fost luat de cântăreaÅ£a Adele, aceasta câştigând ÅŸi premiul pentru Cea mai bună prestaÅ£ie pop feminină pentru melodia „Chasing Pavements”.

Citeste si:  Job-uri pentru femeile de peste 40 de ani

Printre câştigătorii serii s-au numărat cântăreaÅ£a Duffy la categoria Cel mai bun album pop, „Rockferry”, trupa Radiohead cu două premii, primul pentru Cel mai bun album de muzică alternativă, „In Rainbows”, al doilea Cel mai bun album special edition, Bruce Springsteen pentru „Girls in Their Summer Clothes” (de pe albumul „Magic”), desemnată Cea mai bună piesă rock a anului ÅŸi trupa Metallica, pentru piesa „My Apocalypse” (albumul „Death Magnetic”), desemnată Cea mai bună interpretare rock metal.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce sa mananci

Anul trecut, premiile au atras 17,5 milioane de telespectatori, cu 12% mai puÅ£ini decât în 2007. Cea mai mare audienţă a premiilor s-a înregistrat în 1993 – 30 de milioane de telespectatori.

Premiile Grammy sunt acordate anual, începând din 1958, de National Academy of Recording Arts and Sciences din Statele Unite, pentru performanţe din domeniul muzicii. Premiile Grammy reprezintă echivalentul premiilor Oscar în muzică, trofeul o statuetă în formă de gramofon.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.