Samsung Omnia

Doar ce a aparut iPhone 3G si pe la noi, ca apare si concurenta cu noutati asemanatoare. Dupa cum arata si ce stie sa faca, Samsung i900 Omnia pare sa fie creat special ca un concurent al lui iPhone.
In primul rand, Omnia este un touch-screen. Dupa cateva modele de smart-phone cu tastatura „puternica” – cum a fost SGH-i780 cu tastatura QWERTY – Samsung a renuntat complet la butoane (ma rog, nu complet, au mai ramas vreo doua) in favoarea ecranului tactil. Ca sistem de operare, Omnia foloseste Windows Mobile, ceea ce nu e deloc de mirare pentru un Samsung.

Citeste si:  Ce ne deregleaza viata

Dar sa trecem la ce ne intereseaza cu adevarat: design-ul. Un design minimalist, modern si placut. Ecranul este incadrat intr-un chenar cromat, pe cand restul carcasei este din plastic negru. Totusi amestecul de materiale nu arata deloc „ieftin”, ba chiar arata foarte bine. Pe partea din fata, asa cum am spus, nu exista decat doua butoane, cele de apel, si un fel de joy-stick optic, care permite navigarea prin meniu, prin smpla trecere a degetului pe deasupra lui, dar poate fi si apasat pentru a selecta diverse optiuni. Deasupra ecranului se afla camera secundara, pentru apeluri video si boxa.
Camera „adevarata”, mai precis obiectivul ei, se afla pe partea din spate a telefonului si are o rezolutie de 5 MP, blitz, autofocus si functie de detectare a figurii.

Citeste si:  Cumpararea unei afaceri

Pozele facute pot fi admirate pe un ecran de 3.2 inch, cu o rezolutie de 240 x 400 pixeli. In functie de tipul imaginii, portret sau peisaj, imaginea se roteste, datorita accelerometrului integrat. Fie ca vrei sa formezi un numar sau sa navighezi prin meniu, totul se face de pe ecranul touch sensitive, care te anunta de fiecare data daca ai apasat sau nu tasta, printr-un feed-back tactil.

Memoria interna a lui Omania poate fi de 8 sau 16 GB, dar se poate mari cu ajutorul unui card microSD pana la 16 GB, deci in total poti avea pana la 32 GB de poze, muzica sau filme.
Se intelege de la sine ca Omnia este dotat cu Bluetooth, port USB (prin care se poate si incarca), media player, lucruri care nu puteau sa lipseasca de pe un smartphone.

Citeste si:  Elena Gheorghe canta la City Mall!

Omnia a fost lansat de curand in Romania si urmeaza sa apara si in magazine. Care va fi pretul nu se stie inca, dar speram sa fie macar putin mai ieftin decat iPhone.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.