Slovenia

Please select a featured image for your post

Slovenia sau Slovenija e o tara situata in Europa Centrala, invecinata cu Croatia, Austria, Ungaria, Italia si cu iesire la Marea Adriatica. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse urmatoarele obiective: Satul Vlkolinec, Spissky Hrad si monumentele culturale asociate, Localitatea miniera Banska Stiavnica, pestera din Agetelek si Carstul Slovac, Centrul Vechi istoric din Bardejov, Padurile vechi de mesteacan din Carpati si Bisericile de lemn din Carpati. Desi o tara destul de mica, Slovenia are o mare varietate de forme de relief, de la plajele mediteraneene si pana la varfurile Alpilor. Cea mai mare parte din nordul tarii o ocupa Parcul National Triglav, marginit de raurile Soca si Sava. Acesta cuprine o suita de varfuri, lacuri glaciare, rauri, plante si animale protejate prin lege. Alpii Iulieni sunt faimosi pentru peisajele superbe iar statiunile slovace precum Bovec, Kobarid Tolmin, Gora sau Bohinj sunt la fel de frumoase ca statiunile Austriei, insa sunt mult mai accesibile ca pret.
Citeste si:  Cynthia se marita cu... Christine
Capitala acestuia Ljubliana, e un oras foarte frumos ce se remarca prin stilul sau baroc,fiind situat la doar doua ore departare de Venetia si trei ore de Viena. Locuitorii asociaza numele capitalei cu verbul a iubi, de aceea traduc numele acesteia prin Orasul pe care il iubim. In centrul orasului se afla doua poduri: unul cu dragon si podul triplu, foarte apreciate de catre locuitori, iar de la inaltime, asupra orasului vegheaza un castel vechi, renovat, ce ofera o superba panorama asupra orasului.
Maribor e considerat al doilea oras ca marime din Slovenia. Aici se afla cele mai vechi vii din lume care se intind de la marginea orasului pana peste dealul Marbor. Pe aceste drumuri se afla magazine de vinuri si ferme turistice. Kranjska Gora e cea mai bine cotata statiune alpina din tara fiind gazda Cupei Mondiale de ski alpin si slalom. Acesta se afla in inima vaii Sava, fiind inconjurata de Muntii Karavanke si de varfurile cele mai inalte din Alpii Iuliani, de unde se poate vedea si Marea Adriatica cand e senin. La dispozitia turistilor stau numeroase centre de ski, cu partii pentru incepatori si scoli de ski.
Citeste si:  Ochelarii virtuali mai buni decat plasmele
Ptuj este un oras istoric, centrul acestuia fiind format in principal din cladiri din Evul Mediu si din sec XVIII.
Orasul are una din cele mai mari companii de preparare a hranei din Slovenia si unul din cele mai bine pastrate Temple din Europa, Templul Inchinat Zeului Persic Mitrans. Postojna, e o localitate de o frumusete de neimaginat renumita pentru stalactitele, stalacmitele si perlele de caverna care se gasesc intr-o mare diversitate de culori si forme. Portoroz inseamna Portul Trandafirilor, insa a fost numit Portobeton, datorita numeroaselor hoteluri si casinouri din beton. Inca din sec XIII, in orasul, statiune Portoz calugarii benedicti de la manastirea St. Laurentiu faceau terapii preventive pentru diferite afectiuni, cu ajutorul apelor marine, a solutiilor saline, a algelor si a namolului sarat.
Citeste si:  Germania, atractii turistice
Bled, e situat pe malul de est al lacului Bled, avand un peisaj mirific. Pe insulita din centrul lacului se afla o bisericuta mica, iar Castelul Bled e construit pe o stanca. Pe insulita din mijlocul lacului se rugau in trecut, slavii, zeitei iubirii si a fertilitatii. Orasul Carst are doua fete din cauza calcarului si a apei. Una la suprafata unde s-au format izvoare, ferestre de carst si caren si cea de dedesubt unde se intend numeroase oaze de erozioune si pesteri carstice. Slovenia e o locatie ideala de petrecere a vacantei, fiind o tara frumoasa care asteapta sa fie descoperita si in plus foarte accesibila. Aici puteti descoperii atat locatii pentru cei care doresc sa aiba o vacanta linistita cat si pentru cei dornici de aventura.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.