Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum iti enervezi colegii

Berbec
Tocmai cand colectivul din care faci parte complotase tacit cum ca sarcina pe care urma s-o primeasca e imposibil de indeplinit, deci se impune clar nemaiprimirea ei, sari tu si spui ca-i floare la ureche, cum sa nu puteti realiza una ca asta? Partea si mai prosta e ca initiativele tale nu se bazeaza neaparat pe priceperea sau cunostintele necesare reusitei, ci pe incapatanare si dinamism duse la extrem. Ca sa-i combati pe oponenti, indiferent in ce privinta, ai o arma pe care n-o uiti niciodata acasa: vocea foarte ridicata.

Taur
Stahanov o fi fost taur? Vorbeam de primul spargator de norma autentificat de istorie, pentru cei care au ignorat cu studiul epoca stalinista. Colegii care au mult de vorbit la telefon si gasesc ragaz sa mai si socializeze virtual in timpul programului se simt vinovati, confruntati cu constiinciozitatea ta. Pe cei cu initiative trasnite sau riscante ii descurajezi cu argumentele tale riguroase. Loiala din fire, esti ultimul om pe care se poate conta la o actiune gen puci.

Gemeni
Pe vremea cand nu se inventase celularul, tu tineai ocupat telefonul instituiei jumatate din programul de lucru. Acum, nu-i tocmai usor sa ti se adreseze un coleg cand are nevoie presanta de tine: s-a inventat celularul. Bun, ai terminat, in sfarsit, convorbirea, colegul iti spune ce doreste, tu ii promiti sprijinul cu multa convingere. Pana sa i-l si oferi, va mai trece vreme, va trece si dead-line-ul…

Rac
Iti exprimi aproape hiperbolizant increderea in sine: in calea reusitei tale nu sta nici concurenta, nici vreun neajuns logistic, nici parlamentul, guvernul sau justitia… O disputa benigna se transforma adesea, cu participarea ta, in razboi. Cand vrei sa dovedesti cuiva ca esti mai tare, asta devine la tine obsesie si te dai peste cap sa duci treaba la bun sfarsit. Conflictele vechi, pe care partea adversa le-a uitat cu desavarsire, iti alimenteaza, la momentul oportun, setea de razbunare.

Citeste si:  Zanzibar, insula contrastelor

Leu
N-or fi chiar toti leii sefi, desi chiar toti urmaresc asta. Sa ai coleg un leu subaltern presupune sa-l vezi toata ziua invartindu-se ca-ntr-o cusca atunci cand treburile nu merg in favoarea lui, adica nu e rost prea curand de avansare ierarhica. Crizele tale de orgoliu sunt dese si vadit manifestate. Colegele cu un mod de viata mai simplu si modest sunt in inferioritate langa tine – mereu intolita si dichisita. Orice sfat ii dai cuiva, daca sesizezi ca nu-l urmeaza, te superi. Doar a fost un sfat pertinent! Tu nu te inseli, nu gresesti niciodata, nu doar cu datul sfaturilor.

Fecioara
Cand elevii unei clase urzesc un chiul in masa, stiu ca au un obstacol esential in calea reusitei: sa convinga fecioarele. Cand colegii tai de birou isi freaca mainile gandindu-se c-a mai trecut o zi de munca si la cat de bine se vor distra la terasa, le atragi atentia ca mai sunt gunoaie pe birouri (in privinta asta i-ai mai atentionat din ora-n ora), aparate nescoase din priza sau – Doamne sfinte, asta nu! – treburi neterminate temeinic… Daca e sa voteze colectivul o decizie ad hoc, e imposibil: tie-ti trebuie o zi sa analizezi problema.

Citeste si:  Angelina Jolie a nascut gemeni

Balanta
Cand e omul convins c-a facut o treaba demna de pus in rama – in cazul graficienilor si al fotografilor, inclusiv la propriu – pentru care trei sferturi dintre colegi deja l-au felicitat, vii tu si-i descoperi patru cusururi. Cand insa trebuie sa gasesti cuiva o vina, trei sferturi dintre colegi au gasit-o, tu cantaresti indelung si arati intentiile bune ale vinovatului. In privinta niciunui conflict izbucnit in colectiv nu vei emite o parere transanta.

Scorpion
O munca sau o pozitie anonima va fi greu de acceptat pentru tine. Pesemne ca toate gainile sunt nascute in zodia asta, altfel s-ar gasi destule care, dupa ce-au facut un ou, sa nu cotcodaceasca mai mult decat tii oul la fiert. Studiezi bine terenul cand vrei sa impui o idee si ii cooptezi mai intai pe cei mai lesne de convertit. Oricum, persuasiunea ta uzeaza de toate armele conventionale si neconventionale. Bucuriile simple ale vietii sunt pentru copii, iar cei care si le manifesta vor primi de la tine o strambatura din nas.

Sagetator
Spiritul de echipa nu te mana niciodata-n lupta. Veselia o fi ea buna, dar nu cand toti colegii sunt incordati, grabiti, nu-si vad capul de treaba. Pentru o angajata de douazeci de ani, e oarecum normal sa vina la munca precum la discoteca. Numai ca la fel o sa se intample si cand va depasi cu mult varsta discotecii. Regulile si constrangerile, afisate pe perete sau in contractul de munca, injosesc omul, cum sa le respecti?

Capricorn
Cand un om are o mare bucurie personala si sare intr-un picior prin birou, prin sala de cursuri sau pe unde-o sari, ii arunci o privire de gheata si-l faci sa priceapa ca te deranjeaza cumplit. Si inca a scapat ieftin doar cu acea privire, nu te costa nimic sa-ti folosesti graiul. Mirosi o idila sau un amantlac din sanul colectivul cand nici nu s-a infiripat bine, cu mult inaintea altora mai apropiati de partile cuplului, si-n general nu-ti scapa nimic important din ce se petrece in jurul tau. Cantaresti realizarile in bani si critici tot ce se poate critica.

Citeste si:  Croatia

Varsator
Colectivul depinde si de tine in munca lui. Ai intarziat la program, unii au facut deja treaba si pentru tine? Asta e, dac-au avut oamenii placerea, doar nu i-ai rugat tu s-o faca. Sa intarzie si ei, ce mare lucru! Ideile tale vizionare o iau mereu inaintea trebii care se cere facuta zi de zi. Ne chinuim noi sa muncim, dar peste un an o sa se schimbe radical tehnologia si cerintele pe piata, mai bine sa cautam o solutie de viitor. Solutia traiului in prezent, leafa, nu e de competenta ta. Interzicerea fumatului si alte asemenea sunt niste aspecte nedemocratice.

Pesti
Te-ai certat aseara cu iubitelul ca bause o bere si n-a vrut sa te ia cu masina de la sala – cerul o sa stea pravalit pe tine toata ziua. Ce-ti spun colegii iti trece pe langa urechi, treaba pe care o ai de facut si care intereseaza intregul colectiv te lasa rece. Cineva o sa-ti atraga la un moment dat atentia, de data asta o sa pricepi ce-ti spune, o sa te ascunzi intr-un ungher sa plangi in liniste.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.