Thievery Corporation va concerta in Bucuresti, la Sala Palatului, in formula de 13 muzicieni

Thievery Corporation va concerta în ziua de 15 octombrie, în Bucureşti, la Sala Palatului, într-o formulă de 13 muzicieni, dintre care Rob Garza şi Eric Hilton, cei doi producători şi DJ ai formaţiei, adunat în jurul lor o serie de artişti ca Astrud şi Bebel Gilberto, Norah Jones sau David Byrne.

Grupul este cunoscut sub numele de Thievery Corporation şi este originar din Washington DC. Compoziţiile Thievery Corporation sunt în limbile engleză, spaniolă, franceză, hindi, portugheză sau română, iar muzica lor este eclectică, trecând prin subgenuri ca world music, reggae, dub, trip-hop şi acid jazz.

Primul lor album a apărut în 1997 ÅŸi se numeÅŸte „Sounds from the Thievery Hi-Fi”. La BucureÅŸti îşi vor face cunoscută ÅŸi ultima compilaÅ£ie „Radio Retaliation”, apărută în 23 septembrie 2008.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te distrezi la mare

Rob Garza spune despre acest proiect muzical că „este păcat să nu vorbeÅŸti despre tortură, combustibil, hrană ÅŸi crize economice. Dacă eÅŸti artist, este momentul cel mai potrivit să te faci auzit”. Eric Hilton mai adaugă că „este vorba despre un exod al oamenilor conÅŸtienÅ£i, care doresc să aducă aminte opiniei publice că ceva este în neregulă în versiunea oficială a ÅŸtirilor ÅŸi culturii”.

Pe acest album se regăsesc colaborări cu Femi Kuti din Nigeria, Seu Jorge (vocalistul şi chitaristul brazilian), Anushka Shankar (virtuozul la sitară din India), Jana Andevska (cântăreaţa şi violonista din Slovacia), Chuck Brown (părintele go-go din Washington DC), Sleepy Wonder, Lou Lou, Notch, Zee şi Verny Varela.

Citeste si:  Fabrica de Handmade Breslo 3

Pe coperta albumului „Radio Retaliation” este figurat luptătorul mexican Zapatista. „Poartă măşti pentru a-ÅŸi ascunde identitatea faţă de grupurile de dreaptă, care îi vânează pentru a-i tortura, ameninţându-i că îi dau afară de pe pământurile lor sau mai rău. MiÅŸcările populare, ca ZapatiÅŸtii, sunt o sursă incredibilă de inspiraÅ£ie pentru noi ÅŸi asta se reflectă limpede în noul nostru album”, a mai afirmat artistul.

Citeste si:  Petra, orasul impietrit de doua mii de ani

Thievery Corporation sunt implicaÅ£i ÅŸi în proiecte umanitare. Astfel, în 2005 au participat la concertul „Operation Ceasefire”, având ca scop încetarea războiului din Irak, iar în 2006 au donat single-ul „The Passing Stars” (colaborare cu Pam Bricker) albumului de caritate „Causes”, care avea ca scop strângerea de fonduri pentru Proiectul InternaÅ£ional „Copiii Cernobîlului”.

Pentru concertul din Bucureşti, există patru categorii de bilete, la preţurile de 60, 85, 110 şi respectiv 140 lei. Acestea au fost puse în vânzare pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.