Trupa Phoenix va sustine un concert, pe 7 mai, la Bucuresti

Trupa Phoenix va susţine un concert extraordinar, pe 7 mai, la Bucureşti, avându-l ca invitat special pe Moni Bordeianu, primul solist al formaţiei, informează organizatorii concertului, Centrul Cultural Mihai Eminescu.

Concertul va avea loc la Amfiteatrul Mihai Eminescu, din incinta Parcului Naţional. În deschidere va cânta formaţia Phenomenon, iar preţul biletului va fi de 55 de lei.

Citeste si:  Horoscopul lunii octombrie

Unul dintre cele mai importante nume din istoria rock-ului românesc, Phoenix a fost fondată sub numele de Sfinţii în 1962, la Timişoara, ca formaţie studenţească. Trupa a cântat, timp de un an, la cantina Facultăţii de Mecanică, după care a fost interzisă din cauza influenţelor occidentale în repertoriu şi a ţinutei. După scurt timp, formaţia şi-a schimbă numele în Phoenix, considerând acest pas o renaştere din propria cenuşă.

Citeste si:  Asigurarea Casco cu fransiza

Cei mai cunoscuÅ£i muzicieni care au făcut parte din trupă, de-a lungul timpului, sunt Mircea Baniciu, Iosif Kappl, Ovidiu Lipan ÅŸi Nicu Covaci, acesta din urmă fiind, ÅŸi în prezent, liderul Phoenix. Printre numeroasele piese legendare lansate de Phoenix se numără „Nunta”, „Andrii Popa”, „Strunga” ÅŸi „Mugur de fluier”. Cel mai valoros material discografic al trupei este considerat „Cantafabule”, o veritabilă operă-rock, apărută în varianta de dublu album.

Citeste si:  Cum se seduc Balantele, Scorpionii, Sagetatorii, Capricornii, Varsatorii si Pestii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.