Volunteers Fest, primul festival dedicat voluntarilor, isi deschide portile in luna aprilie

Volunteers Fest este un eveniment dedicat tuturor voluntarilor din Romania
• Festivalul se va desfasura in perioada 1-28 aprilie 2013

Volunteers Fest, singurul festival din Romania dedicat tuturor voluntarilor, isi va deschide portile incepand cu 1 aprilie ?i se va desfa?ura pe perioada intregii luni aprilie. Initiat de Brigada de Voluntari, festivalul are ca principal scop relaxarea si binedispunerea voluntarilor prin intermediul activitatilor organizate pe parcursul a patru saptamani: creativa, educativa, aplicativa si sportiva.

Festivalul va fi deschis, pe 1 aprilie, de o piesa de teatru sustinuta de ARTFusion unde sunt invitati in scena atat spectatorii, cat si voluntarii implicati in organizarea festivalului. Piesa de teatru va fi pusa in scena in Open Pub incepand cu ora 18:30.

Citeste si:  New York

Fotografie si origami, handmade si reciclare creativa, improvizatie si dansuri sunt doar cateva dintre workshop-urile pregatite pentru Saptamana Creativa. Participantii sunt invitati sa-si descopere talentul ascuns sau pur si simplu sa se bucure alaturi de ceilalti de prezenta unor oameni cu experienta, talentati si incantati sa ofere o mica parte din cunostintele pe care le au in domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativitatii, precum ?i descoperirea de noi pasiuni.

Saptamana Educativa este dedicata pregatirii si dezvoltarii abilitatilor tinerilor participanti prin traininguri ce vizeaza domenii precum „Public Speaking”, „Leadership”, „Social Media”, „Vanzari” sau „Organizare de Evenimente”.

In Saptamana aplicativa participantii la festival trebuie sa i?i demonstreze abilitatea de a lucra in echipa, dar ?i creativitatea prin participarea la un concurs propus de partenerii Volunteers Fest, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 18-20 iulie

Saptamana sportiva este dedicata tuturor pasionatilor de miscare. Pe parcursul acestor zile, echipele inscrise vor participa la ”Olimpiada Voluntarilor” si vor avea ocazia de a lua parte la campionate de fotbal, baschet, volei si curse unde maiestria sportiva va fi premiata. Pe langa aceste activitati vor fi organizate jocuri si pentru spectatorii veniti la eveniment.

Programul evenimentului cuprinde doua piese de teatru, avand ca tema principala actiunea de voluntariat, sustinuta de ART Fusion, iar festivalul se va incheia cu un concert in Silver Church, pe 25 aprilie, la care vor putea lua parte toti voluntarii. Intrarea va fi libera!
***
Brigada de Voluntari este o organizatie non-profit, care ofera suport organizatorilor de evenimente ?i organizeaza propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucreaza alaturi de organizatorii din domeniul divertismentului, cultural, sportiv sau cu impact social.
Organizatia are la activ participarea la peste 150 de evenimente, atat outdoor, cat si indoor, in tara (Bucuresti, Cluj Napoca) si in strainatate (Ungaria, Serbia, Bulgaria).

Citeste si:  Comunismul exotic al Cubei

Brigada de Voluntari contribuie la imbunatatirea productivitatii in cadrul unui eveniment, avand cunostinte practice despre managementul acestuia. Asociatia vine in sprijinul organizatorilor cu coordonatori specializati ?i echipe pentru acces, acreditari, puncte de inregistrare, indrumare, productie, waste management, asistenti backstage, translatori, etc.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.