Vreau sa fiu bogata!!

Ei bine, da! Hai sa indraznim s-o spunem, de ce nu? In definitiv o gandim toate. Vreau sa fiu bogata! Vreau sa imi permit orice moft, orice lux. Vreau sa am o casa frumoasa, o masina frumoasa, vacante minunate cu destinatii exotice si scumpe, vreau sa fac shopping de cate ori pe luna vreau si in cantitatile care mi se par satisfacatoare. Cum sa fac?

Ce e bogatia? Bani. Cum se obtin banii? Ei, asta e… Banii se fac din cunostinte, fie ca ma credeti sau nu. Banii se traduc in cat de multe cunoastem si cat de bine. Banii presupun cunostinte, dar si abilitati care sa le completeze. Cunostintele trebuie puse in practica in mod abil, potrivit cu situatia, cu conjunctura, profitand de sensibilitati si puncte de slabe pentru a atinge scopul setat, banii. Banii se obtin prin cunostinte folosite in cel mai potrivit moment, folosind abilitatile potrivite, profitand de o bresa in sistem sau in piata in care activam, in domeniul de business, etc. Banii se obtin usor si repede printr-o idee geniala care sa completeze o functie pe care sistemul in care activam nu o are sau care nu da randamentul necesar.

Citeste si:  Cernobal: dupa 27 de ani - Expozitie de fotografie

Cat de bogata vrei sa fii? Cat sa obtii toate nevoile primare usor si in plus un nivel anume de confort? Cat sa obtii si mai multe cunostinte in domeniul care te-a consacrat si sa iti dezvolti si mai mult abilitatile folosite? Cat sa nu mai muncesti niciodata si sa traiesti fara grija zilei de maine? Atunci cand raspunzi la intrebarea asta raspunde punctual, in maxim cinci obiective, cinci dorinte pe care banii, bogatia ti le poate aduce. Valorizeaza numeric aceste obiective. De exemplu: vreau sa fiu atat de bogata cat sa am doua masini, un apartament mare in oras, o casa de vacanta la mare una la munte, cat sa pot sa cheltuiesc X lei saptamanal pe shopping, etc. Gandeste bine cele maxim cinci obiective, prioritizeaza-le cronologic, in ordinea in care iti propui sa le atingi, de la cele cu o valoare mai mica la cele cu o o valoare financiara mai mare. Nu mai e nevoie sa spun ca obiectivele e bine sa fie tangibile. Pe de alta parte, obiectivele trebuie sa fie si optimiste din doua motive: in primul rand e posibil ca acum sa nu iti dai seama ca iti doresti soarele de pe cer, dar in viitorul apropiat sa il gasesti dezirabil, in al doilea rand e bine sa tinzi catre soare si astfel sa obtii macar cateva raze.

Citeste si:  Educatia la fetele Spice

Procesul de imbogatire nu e usor. Obiectivele, cel putin primele, nu se ating usor. E nevoie de cunostinte initiale, de dezvoltarea lor, de abilitati permanent actualizate si completate, de creativitate, automotivare si re-inventare. Obiectivele au rolul de a ne alimenta dorinta de a depune efort si de a ne tine in actiune.

Bogatia mai presupune, pe langa cunostinte si abilitati, doua elemente la fel de importante: strategia si planificarea. Strategia se traduce prin a iti seta obiectivele corect si a le ordona in functie de prioritati. Planificarea presupune sa tii in permanenta in vedere obiectivele de la coada listei (ultimele doua ar trebui sa fie cele mai importante) coordonand in acelasi timp, conform „planului”, activitatea pe care o desfasori in momentul de fata. Fiecare pas realizat in directia oricaror dintre obiectivele de imbogatire sunt un succes datorat felului in care ti-ai facut strategia si in care ai setat zalele lantului-plan.

Citeste si:  Mircea Cărtărescu reprezintă România la "Festivaletteratura"

De ce nu reusim toti sa fim bogati, ci doar unii dintre noi? De ce oameni extrem de inteligenti si de dotati sunt faliti si nu reusesc sa puna ban pe ban? Mai exista un secret: oamenii. Nu cred ca este o coincidenta sau un exces de modestie ca oamenii bogati, oamenii de succes, odata ajunsi pe culme se intorc sa multumeasca societatii care i-a ajutat sa ajunga acolo si mai ales persoanelor care i-au sustinut: prieteni, familie, echipe de lucru, parteneri, mentori, etc.

Concluzie: Cum sa fii bogata? Obtine cunostintele necesare pentru a pune in aplicare ideea inovativa si creatoare. Dezvolta-ti abilitatile continuu si tine pasul cu domeniul in care activezi. Compune-ti strategia pe termen scurt, mediu si lung si planifica-ti fiecare pas in perspectiva. Alege-ti cu atentie oamenii cu care lucrezi si pretuieste-i ca pe cel mai valoros bun.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.