Avansarea in cariera

Esti prins la mijloc si nu stii incotro sa o apuci? Iti doresti altceva insa nu stii ce anume trebuie sa faci pentru a obtine acest aspect? Nu esti singura care se afla in aceasta situatie. Tocmai de aceea, ne-am gandit la tine, si iti dam cateva sfaturi, pe care le consideram a fi utile. Te vor ajuta sa iti gasesti drumul.
Daca nu ti-ai facut munca cu pasiune in ultimul timp, trage linie si ia in considerare optiunea unui nou pas.
Daca ti-ai pierdut motivul pentru care te scoli dimineata din pat ca sa te duci la serviciu, probabil ca iti trebuie un nou tel. Iti trebuie ceva care sa te bucure, sa iti placa si sa te motiveze din nou. Fie ca este vorba de un job nou sau doar de un nou mod de a face ceva in actuala pozitie, un nou tel iti poate da ceva mai mult, iti poate da o perspectiva asupra viitorului.
Asa ca, intrebarea ar fi acum, cum sa gasesti un nou tel. Urmeaza acesti patru pasi:
1. Convinge-te pe tine insuti ca vrei un nou tel
Nici un tel nu se atinge fara angajament. Ai observat vreodata pe cineva atingandu-si telul si ti-ai spus in sinea ta: „Acea persoana este cu adevarat increzatoare”. Adevaratii increzatori sunt usor de remarcat pentru ca sunt definiti prin angajamentul lor. Esti si tu un increzator in atingerea telului tau? Esti dispusa sa iti iei angajamentele? Daca nu, schimba-ti perspectiva. Nu iti permite sa te simti confortabil cu niste circumstante care nu te duc mai departe la telul tau.
Vrei sa stii ca vei reusi de indata ce vei pasi de aceasta zona a confortului? Ghici ce? Nu primesti aceasta garantie iemdiat. Miracolele din cariera ta se intampla atunci cand spui „da”si te arunci cu capul inainte.
2. Fa pasi mici
Te regasesti in una dintre aceste situatii?
– Nu ai nici o idee despre ce ar trebui sa faci mai departe, care ar trebui sa fie urmatorul tau pas pe care sa il faci in cariera.
– Stii, dar nu ai facut nimic in legatura cu asta pana in prezent.
– Oricum ar fi, nu conteaza. Acum este momentul sa mergi mai departe.
Fa pasi mici. Pasii mici cresc increderea de sine si conduc la completarea si parcurgerea altor pasi mai mici. Pasii mici facuti cu o frecventa regulata sunt mult mai eficienti decat pasii mari facuti inconsecvent. Cel incet si perseverent castiga cursa.
3. Creaza-ti planul de bataie
Sa ai un plan este vital pentru succesul tau. Cu un plan, succesul iti este garantat. Fara un plan, vei munci mult mai mult decat ai nevoie. Un plan adauga organizare telului tau pentru ca detaliaza actiuni specifice si pasi pentru a ajunge acolo.
Un alt motiv pentru a crea un plan este acela ca va preveni faptul ca telul tau sa devina coplesitor. Tentatia de a te simti coplesita este normala. Planul tau iti va da confort si te va ajuta sa fii de succes. Nu exista nici un plan bun sau rau. Planul tau poate sa fie formal si lung, sau necomplicat si scurt. Iata cum sa creezi unul: Ia-ti telul din cariera si imparte-l in piese mai mici. Ia un calendar si noteaza acele piese mici pe care le vei face si atunci cand le vei face. Fa schimbari pe masura ce iti implementezi planul. Foloseste-ti planul pentru a te incuraja si a te ghida. La urma urmei, telul care sta la baza planului tau este pentru tine sa ai succes in cariera.
4. Uita-te la telul tau in fiecare zi
Majoritatea oamenilor vor o schimbare radicala sau o a doua sansa. Poti obtine aceasta oportunitate la inceputul fiecarui an. Daca iti creezi un tel pe care sa il urmezi, totul va fi asa cum isi doresti. Ceea ce nu poti sa vezi este ca in curand vei uita toate progresele facute de-a lungul anului. Atunci cand te uiti la telul tau in mod regulat, devine automat o parte din tine.
Uita-te la telul tau in fiecare dimineata pentru a-ti putea incepe ziua cu o mai buna concentrare. Uita-te la telul tau in fiecare seara, pentru a ramane cu tine pana si in vise. Uitandu-te la telul tau, si contemplandu-l, admirandu-l , va fi foarte important pentru tine. Acest aspect joaca un rol deosebit de important in transformarea lui in realitate.
Asa ca, ce spui? Ai doar o viata pe care s-o traiesti, asa ca trebuie sa o si iubesti.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 17-23 noiembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.