Ce sa nu spui la un interviu

Ce sa nu spui in timpul unui interviu? Cu totii ne gandim, inainte de a ne prezenta la un interviu, la lucrurile cele mai importante si la realizarile cele mai mari cu care ne mandrim.
Cu toate astea, nu dam niciodata importanta lucrurilor pe care nu trebuie sa le spunem sau e bine sa le evitam.
Majoritatea dintre noi suntem emotionate si nervoase atunci cand vine ziua interviului, insa daca gandim putin la rece si tratam totul cu calm, nimic rau nu se poate intampla.
Iata care sunt cele mai “nerecomandate” lucruri si intrebari de spus si pus la un interviu:
1.”Cat de bine plateste compania?”
Stiu ca esti curioasa sa vezi cu cat te vor recompensa, insa nu in felul acesta si nu inainte de a afla alte detalii referiotoare la job.
Daca aceasta este prima ta intrebare la interviu, trebuie sa stii ca este o mare greseala. Vei da de inteles ca nu te intereseaza decat banii, nimic altceva. De regula, salariul si beneficiile nu se discuta inca de la primul interviu.
In momentul in care unul din reprezentatii companiei, te va intreba care este suma pe care ti-o doresti, incearca sa nu te arunci la o suma colosala, in speranta ca oricum vor scadea ei din ea si in felul asta vei ajunge sa primesti salariul pe care ti-l doresti.
2.”Si..ce-mi puteti spune despre compania voastra?”
Candidatul unui job se presupune ca ar trebui sa se intereseze dinainte de interviu de compania la care va merge si sa incerce sa afle mai exact care sunt serviciile pe care aceasta le ofera si pe ce pozitii se afla la ora actuala pe piata.
3.”Ce imi puteti oferi? Ce beneficii, vacante sau bonusuri?”
De obicei aceste lucruri sunt spuse de catre angajator, odata cu pachetul salarial. In cazul in care nu vine din partea lor, ii poti intreba fara a insista foarte mult pe acest aspect, ce alte beneficii, pe langa salariu, ofera angajatilor sai.
4.Daca esti intrebata daca ai vreo curiozitate, nu spune niciodata “nu”, pentru ca le dai de inteles ca nu esti interesata de compania lor sau ca nu ai nevoie de mai multe detalii. Intreaba orice, macar din politete, pentru faptul ca te-au chemat la interviu si ti-au alocat atentia si timpul lor.

Citeste si:  Un nou divort: Madonna si Guy

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.