Portretul robot al femeilor lider

De-a lungul timpului, barbatii au devenit cunoscuti ca fiind persoane importante in lumea afacerilor. Notiunea leadership-ului a fost asociata cu populatia masculina pentru ca erau considerati a avea tot ceea ce un lider are nevoie: putere si tarie de caracter. De aceea femeile, care au fost asociate cu termenii de inocenta si fragilitate, nu erau capabile sa reuseasca in lumea dura a afacerilor. Dar, in timp, femile au reusit sa dobandeasca acelasi caracteristici ca si barbatii si au urcat din senin pe scara afacerilor. In zilele noastre, nu mai este ciudat sa lucrezi intr-o companie condusa de catre o femeie pentru ca si ele au dobandit caracteristicile necesare pentru a face asta.
Poti recunoaste o femeie lider dupa modul in care se imbraca sau isi aranjeaza parul. Pentru ca termenul de lider a fost de obicei asociat cu populatia masculina, femeile au incercat sa atraga cateva dintre aceste trasaturi. O femeie lider trebuie sa isi ascunda feminitatea (care poate fi considerat un semn de slabiciune) in spatele unui costum decent si o atitudine serioasa. Daca vrea sa faca o impresie buna nu trebuie sa poarte multe bijuterii. O pereche de cercei si o bratara sunt suficiente.
Pe de alta parte, hainele si bijuteriile nu sunt singurele lucruri care transforma o femeie in lider. Trebuie sa aiba atitudinea corecta si determinarea necesara. Femeia care ocupa pozitia de lider trebuie sa-si stabileasca prioritatile si valoriile. O trasatura minunata a unui lider bun este aceea de a nu ezita. Femeile lider trebuie sa arate putere si siguranta atunci cand iau decizii.

Citeste si:  Hoteluri inedite

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.