Stabilitate financiara

Insecuritatea financiara si incertitudinea cu privire la viitor reprezinta doua surse de stres, afectandu-ti negativ sanatatea.In timp ce ti-ai implementat schimbari in viata, avantajoase din punct de vedere al costului,exista mai multe lucruri pe care poti sa le faci pentru a menaja sanatatea finantelor tale in aceste momente grele de criza economica. Combate noptile nedormite si stivele de facturi cu acesti trei pasi:
1.Micsoreaza numarul facturilor diminuand cantitatea pe care o folosesti pe utilitati.Limiteaza folosirea electricitatii, a gazului si a apei.Gandeste-te sa reduci timpul petrecut in fata televizorului,logheaza-te de pe calculator mai repede si redu dusurile lungi.Ar trebui sa economisesti multi bani respectand aceste reguli.
Consolideaza facturile cardului de credit.Fii atent la dobanda.
2.Ar parea infricosator sa iei din banii dedicati viitorului copilului,dar gandeste-te ca acesta este doar o optiune numai in cazurile de urgenta.Odata ce iti revi din criza financiara poti completa banii lipsa.
Considera si fondul tau de pensionare.
3.Incearaca sa nu traiesti pe picior mare.Daca ai facut deja schimbari in viata ta pentru a trece prin aceste timpuri grele, fa-le permanente, chiar daca situatia ta financiara se imbunatateste.Ia toate lucrurile pe care le-ai invatat si foloseste-te in continuare.
Daca tu si partenerul tau aduceti un venit dublu,incearca sa traiti numai dintr-un venit.Traieste de parca ai avea o treime din venitul pe care il castigi si strange restul banilor.
Construieste un cont pentru urgente.Un cont al urgentelor trebuie sa acopere cheltuielile pe 8luni.
In aditie pentru acesti pasi exista niste pasi pentru reducerea stresului:
Adopta un program regulat.Fa-ti zilele pline de importanta si productive.Trezeste-te in fiecare zi la aceeasi ora.Imbraca-te.In aditie pentru cautatul unei noi slujbe, apuca-te de o activitate.Incepe ziua ca si cum te pregatesti pentru serviciu.
Iesi afara!Odata ce te-ai trezit si esti gata de plecare fii sigur ca iesi afara, in lume.Fii social,stai afara minim o ora pe zi.Aminteste-ti ca prieteniile si comunitatea reprezinta un suport necesar.
Fa exercitii!Fa 10.000 pasi sau 30 minute d ecardio in fiecare zi.

Citeste si:  Reggae rulz! Patrice la Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.