5 sfaturi pentru o relatie reusita

1. Alege-ti un partener care, dezbracat de toate lucrurile materiale (haine, masina, casa, cont in banca,), sa-ti para la fel de amuzant, interesant si atragator. Lucrurile materiale sunt efemere, fara o persoana autentica in spatele lor nu ar avea nici o valoare.
2. Gaseste macar un lucru pe care il ai in comun cu partenerul tau si gaseste timp sa-l faceti regulat impreuna. Chiar daca tocmai ai primit slujba aceea mult dorita si esti la birou 12 ore pe zi, chiar daca ai 5 copii acasa si multe alte responsabilitati pe langa… intotdeauna poti sa gasesti putin timp pentru a te bucura alaturi de partenerul tau de lucrurile care va fac placere.
3. Daca tocmai ati avut o cearta aprinsa, nu te gandi sa te duci direct la culcare. Nu este nimic mai trist decat a dormi impreuna in acelasi pat, imbufnati si nervosi. Macar discutati problema pe un ton putin mai calm inainte sa va culcati, fiecare partener ar trebui sa asculte si sa intleaga punctul de vedere al celuilalt, chiar daca este de acord cu el sau nu.
4. Construieste-ti relatia pe incredere. Nu cere etichete pentru relatia voastra pana ce amandoi simtiti nevoia sa o definiti. Nu cere sa afli programul zilnic al celeilalte persoane, unde este si ce face in fiecare clipa. Nu il spiona, nu te juca jocuri.
5. Nu ramane intr-o relatie ce nu te multumeste doar pentru ca e mai comod asa. Nu vei face altceva decat sa amani inevitabilul. Nu te gandi la timpul petrecut impreuna, la actul care va leaga, la copiii pe care ii aveti impreuna, la frica de necunoscut, la faptul ca poate, doar poate, se va schimba. Cand o relatie nu merge de prea mult timp sunt slabe sanse ca ceva sa se schimbe in viitorul apropiat. In final singurul lucru care se va schimba va fi doar numarul anilor petrecuti intr-o relatie nesatisfacatoare.

Citeste si:  Impreuna, dar separati

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.