fbpx

Cate ceva despre gonoree (blenoragie)

Please select a featured image for your post

Zilnic rasfoim reviste si citim cum „sa ne suprindem partenerul in pat” sau „cum sa aducem mai multa placere in dormitor”. Rar insa, se intampla sa citim despre bolile cu transmitere sexuala, al caror numar creste zilnic. De aceea, acest articol va incerca sa va informeze cu privire la o boala cu transmitere sexuala, si anume gonoreea. Daca in continuare va doriti sa aveti parte de placere in dormitor, va propun sa cititi acest articol si sa va luati masurile necesare impotriva acestei boli, pentru ca actul sexual sa nu devina o neplacere sau mai mult un pericol pentru sanatatea voastra. Ce este gonoreea si cum se poate transmite?
Gonoreea sau blenoragia, este una dintre cele mai raspandite boli transmise pe cale sexuala. Boala este provocata de o bacterie numita Neisseria Gonorheae (in forma de boaba de fasole, prezenta perechi doi cate doi). Transmiterea acestei boli este aproape exclusiva pe cale sexuala. Ea se transmite aproape intotdeauna prin contact sexual (fie vaginal, anal sau oral).
Gonoreea nu rezista in afara corpului, deci este foarte putin probabil sa o iei de pe scaunele de WC, prosoape sau din bazinul de inot. Si in cazul gonoreei, orice persoana care a avut contact sexual neprotejat se poate infecta. Gravidele care contacteaza aceasta boala in timpul sarcinii o pot da la nastere copilului, generandu-i o boala a ochilor ( conjunctivita gonococica), ce poate merge chiar si pana la orbire.
Citeste si:  Femeia singura intre mit si realitate
Femeile sunt cele care transmit mai frecvent aceasta boala, dar tot ele sunt si cele care sufera mai mult si asta pentru ca in 60-70% din cazuri, femeile nu prezinta simptome si prin urmare nici nu se trateaza. Atunci cand apar, mai ales in fazele avansate ale bolii, simptomele se prezinta sub forma de senzatie de arsura uretrala in timpul mictiunii, scurgere purulenta din uretra si vagin, de culoare galben-verzuie, care pateaza lenjeria. Aceleasi semne pot aparea si la nivelul anusului. In cazul barbatilor, cel mai important simptom este usturimea la urinat, dar si aparitia unei secretii purulente la nivelul penisului.
Citeste si:  De ce acceptam greu despartirile?
Ce este de facut in cazul gonoreei? In primul rand, trebuie sa ne adresam medicului la orice semn oricat de mic. Acesta va administra un tratament pe baza de antibiotice. In perioada in care se urmeaza acest tratament nu este voie sa se consume alcool. De asemenea, persoana care are aceasta infectie trebuie sa se spele pe maini dupa orice manevra in zona genitala sau anala. Contactele sexuale vor fi si ele intrerupte pe aceasta perioada. Lenjeria se va schimba zilnic si se va fierbe. Cel infectat trebuie sa isi anunte partenerul de sex pentru ca tratamentul sa poate fi facut de ambele parti. Netratata la timp, aceasta boala poate ataca ovarele si trompele uterine si provoca sterilitatea.
Citeste si:  Fata nevazuta a casniciei - schimbarea ta ca om
Cum putem preveni gonoreea?
Putem preveni aceasta boala daca folosim o metoda de contraceptie, dar si daca suntem atenti in momentul utilizarii ei. Folosirea unui prezervativ ne poate ajuta la prevenirea acestei boli sau la contactarea ei, dar nu poate garanta nici acesta o protectie de 100% (daca se rupe sau daca nu este utilizat corect).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.