Creierul tau versus creierul lui: Top 10 diferente

Please select a featured image for your post

Twilight Saga: New Moon a avut premiera recent in Romania si este un exemplu perfect de film 100% pentru femei. La fel cum Crank este 100% un film pentru barbati. Aceste doua filme ilustreaza perfect esenta urmatorului articol: barbatii si femeile gandesc in moduri diferite.

Pentru ca ale lor creierase au evoluat in moduri diferite. De aceea uneori simti ca el este de fapt de pe alta planeta. Ceva de genul, men are from Mars si femeile de pe venus. 🙂 Iata 10 moduri in care creierul tau este diferit de creierul lui.

1. Sex on the brain
Zona afectata de activitatea hormonilor sexuali este de doua ori mai mare in cazul barbatilor decat in cazul femeilor. Barbatul este programat la nivel neurologic sa caute si sa doreasca activitati sexuale.

2. Copilaria creierului
Diferentele dintre modul de gandire al fetelor si modul de gandire al baietilor apar destul de devreme. Inca din frageda copilarie, fetele sunt mai interesate de conversatie si socializare. Baieteii sunt mai interesati de obiecte, competitie si jocuri. Datorita nivelului ridicat de testosteron, anumite zone ale creierului se dezvolta mai repede si mai bine, cum ar fi lobii parietal unde sunt controlate orientarea in spatiu, capacitatea de calcul si vizualizarea obiectelor in trei dimensiuni. In lipsa unor concentratii mari de testosteron, se dezvolta mai bine centrii vorbirii. De aceea fetitele sunt mai interesate sa vorbeasca intre ele decat sa se joace fotbal.

Citeste si:  Banii - o problema des intalnita in cuplu

3. Telecomanda noastra, stapanul nostru
Creierul barbatului are o activitate mai puternica in zona inferioara decat in cazul femeilor. Ce inseamna asta e ca intotdeauna are nevoie de stimulare, ceva de vazut cat mai interesant. De aceea de exemplu cand barbatii butoneaza la telecomanda, trec rapid prin canale fara sa stea sa analizeze despre ce e vorba intr-o emisiune, cum fac femeile.

4. Mereu in priza
Conform unor studii realizate de Universitatea din Pennsylvania, atunci cand barbatul se odihneste, creierul functioneaza la 70% din capacitate. Atunci cand femeia se odihneste, activitatea cerebrala ramane la 90%. Ceea ce demonstreaza ca femeia intotdeauna se gandeste la CEVA si probabil vrea sa stea la discutii, desi barbatul ei vrea doar sa se uite la TV. Pardon, sa sara peste canale.

5. Gandirea primitiva vs gandirea emotionala
Un alt studiu a analizat activitatea creierelor cand li se cere indivizilor sa nu se gandeasca la absolut nimic. In cazul barbatilor s-a inregistrat mai multa activitate in centrii primitivi ai creierului (cerebel), iar la femei s-a inregistrat mai multa activitate in centrii emotionali ai creierului (sistemul limbic). Chiar si atunci cand nu se gandesc la nimic in mod special, barbatii graviteaza catre subiecte simple precum mancare, sex, bani. Femeile se gandesc la parteneri, relatii, copii.

Citeste si:  Obiceiuri moartea-pasiunii intr-un cuplu

6. Despre preludiu
Dupa cum am invatat deja, barbatii cauta mereu stimulare din cauza activitatii creierului inferior. Femeile in schimb mereu se gandesc la ceva. Prin urmare barbatii au nevoie de mai putin preludiu pentru ca pur si simplu sunt gata oricand. Femeile trebuie sa-si incetineasca procesele mentale pentru a se bucura de act. Trebuie sa ia mai intai o pauza.

7. Cred ca m-am pierdut
Barbatii au mai putin acces la emisfera dreapta decat femeile. Aici se controleaza depistarea problemelor. Un barbat e in stare sa treaca de 4 ori pe langa acelasi copac pana sa-si dea seama ca s-a pierdut. Este de asemenea mai putin probabil sa-si dea seama ca exista o problema in relatia sa. 75% din divorturi sunt initiate de femei.

Citeste si:  Fetele bune si baietii rai

8. Barfitoarele de noi
Si barbatii barfesc dar nu la fel de mult ca femeile. Centrii vorbirii se afla la barbati doar in emisfera stanga. La femei, acesti centri sunt in ambele emisfere. Femeile barfesc mai mult si au mai multe de zis, pentru ca o mai mare parte a creierului este dedicat limbajului si vorbirii.

9. Creierul mincinos
Barbatii sunt mai impulsivi si din acest motiv fac mai multe greseli pe care apoi vor sa le acopere. Dar femeile fiind comunicatoare mai bune se pricep mai bine sa spuna minciuni pe de o parte, si sa deconspire minciuni pe de alta parte. Femeile se pricep mai bine sa analizeze limbajul corpului decat barbatii.

10. Memoria care sufera
Datorita faptului ca au creiere care mereu asteapta stimulare si sunt dornice de recuperare, memoria barbatului nu va fi pregatita sa tina minte toate datele de nastere, onomasticele si ocaziile de sarbatoare cand trebuie sa presteze cu un cadou. Motivul nu este pentru ca nu te-ar iubi, dar barbatul trebuie sa faca lucruri care sa demonstreze acest lucru, nu sa te ameteasca cu vorbe.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.